Ντιαλό… non stop στην Ligue 2! (vid)

Ο Σενεγαλέζος φορ που έχει βάλει στο «μάτι» ο Φρανσουά Μοντέστο για τον Ολυμπιακό σκόραρε ξανά με τη Μετς και πλέον οι μετοχές του ανεβαίνουν για τα καλά στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Ντιαλό… non stop στην Ligue 2! (vid)

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για την ανεύρεση ενός επιθετικού που όπως είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς, θα ανεβάσει επίπεδο τους «ερυθρόλευκους». Σε πολλά πρωταθλήματα έχουν στρέψει την προσοχή τους οι άνθρωποι των Πειραιωτών, μεταξύ άλλων και στο γαλλικό όπου ειδικεύεται ο Φρανσουά Μοντέστο.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που κάνουν θραύση στα γήπεδα της Β’ Γαλλίας και έχουν μπει στον «σκληρό δίσκο» του Κορσικανού επικεφαλής του ερυθρόλευκου τμήματος σκάουτινγκ, είναι ο Χαμπίμπ Ντιαλό της Μετς.

Ο 23χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός είναι μία «μηχανή του γκολ», καθώς κατάφερε να σκοράρει και στο τελευταίο παιχνίδι της Μετς κόντρα στη Ρεντ Σταρ. Η ομάδα του κέρδισε με 2-0 και ο Ντιαλό πέτυχε και τα δύο τέρματα. Το πρώτο ήταν ένα «σεντερφορίσιο» γκολ με κεφαλιά στο 54’ και το δεύτερο από την «άσπρη βούλα» στο 77’.

Έχει φτάσει πλέον τα 14 γκολ στη Ligue 2 και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, με την Μετς παράλληλα να φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να οδεύει ολοταχώς για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Σίγουρα τα κατορθώματα του Ντιαλό δεν περνούν απαρατήρητα και από τις ομάδες της Ligue 1, αφού πλέον εδώ μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που σκοράρει χωρίς σταματημό.

Όπως αντιλαμβάνεστε η χρηματιστηριακή του αξία ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, όπερ σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του, τότε θα πρέπει να ανταγωνιστεί «κόσμο και κοσμάκη» κυρίως από την Γαλλία.

Ενόψει Ιανουαρίου πάντως δεν ήταν από τις προτεραιότητες ο Χαμπίμπ Ντιαλό, μιας και ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει ψηλότερα στη λίστα του άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Νέλσον Ολιβέιρα για παράδειγμα φαίνεται να είναι ένας εξ αυτών.