Για αυτό «μπλόκαρε» ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος άφησε βαθμούς σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια (με Ολυμπιακός στο Περιστέρι και Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά φέτος στην Super League. 

Για αυτό «μπλόκαρε» ο Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες δεν είχαν συνηθίσει φέτος τους οπαδούς τους να μη γεύονται τη χαρά της νίκης για δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Το γεγονός αυτό παλιότερα δεν ήταν και τόσο μεγάλο ζήτημα για την ομάδα των δυτικών προαστίων, όμως φέτος που το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ίσως το γεγονός αυτό να ξενίζει. Εξήγηση παρ' όλα αυτά, υπάρχει...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό οι ποδοσφαιριστές του Νταμίρ Κάναντι ένιωσαν «άβολα» για πρώτη φορά φέτος αμυντικά. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες ευκαιρίες στα παιχνίδια του, αποτέλεσμα της εξαιρετικής αμυντικής του λειτουργίας.

Όμως κόντρα στην ομάδα του Πειραιά o ο Ατρόμητος είδε τους αντιπάλους να έχουν 18 τελικές προσπάθειες, αριθμός που φέτος δεν είχαν δει ποτέ ξανά στο Περιστέρι. Μοιραία λοιπόν, το 1-2 δεν προκάλεσε και καμία φοβερή έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ποδοσφαιριστές του Νταμίρ Κάναντι είχαν 7 τελικές.

Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης η ομάδα του Περιστερίου δέχθηκε οκτώ τελικές, δέκα λιγότερες δηλαδή, ενώ το σύνολο του Κάναντι είχε έξι προσπάθειες για γκολ. Αριθμός μεγάλος για την άμυνα ανα αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα της Ριζούπολης είναι ουραγός και έχει σημειώσει μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Το 1-1 λοιπόν δεν ακούγεται παράλογο, αφού για τους γηπεδούχους το ματς ήταν ζωής και θανάτου που λέμε και έδωσαν τα πάντα προκειμένου να απειλήσουν τους αντιπάλους τους. Τελικά, το κατάφεραν...

Το επιθετικό πρόβλημα έχει όνομα!

Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα και τα πάντα που συμβαίνουν στις τέσσερις γραμμές έχουν εξήγηση, ας περάσουμε στην επίθεση. Στα δύο του τελευταία παιχνίδια ο Ατρόμητος αγωνίστηκε χωρίς τον Ουγκράι ο οποίος ουσιαστικά είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας από το κέντρο και μπροστά.

Η απουσία ήταν εμφανέστατη αφού ο Ατρόμητος δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του, ενώ είχε απολέσει και το στοιχείο του απρόβλεπτου που έχει προσφέρει ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Περιστερίου. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έχασε λίγη από τη δυναμική της και μαζί και τέσσερις βαθμούς, σε ένα σημείο όμως που δεν της κοστίζει τίποτα, αφού η μέχρι τώρα πορεία της μόνο επιτυχημένη μπορεί να κριθεί.

Αντίθετα, η ήττα και η ισοπαλία μπορεί να είναι διδακτικές αν οι υπεύθυνοι διαγνώσουν που υπάρχει πρόβλημα στο βάθος του ρόστερ και καταφέρουν να «μπαλώσουν τις τρύπες».

Ο Ουάρντα και ο Γιαννούλης

Τέλος, να πούμε και κάτι για τις μεταγραφές που ακούγονται. Ο Ουάρντα πέρυσι έδωσε πάρα πολλά θετικά στοιχεία στον Ατρόμητο, όμως φέτος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Πριν καλά - καλά τελειώσει ο πρώτος γύρος, ακούγεται ότι θα επιστρέψει στα δυτικά προάστια, όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο ποδοσφαιριστής κοστίζει γύρω στα 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που ο Ατρόμητος δεν μπορεί να διαθέσει για έναν παίκτη. Για αυτό θα πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι όταν ακούτε για επιστροφή του στο Περιστέρι.

Επίσης και η υπόθεση του Γιαννούλη και τα σενάρια επιστροφής του στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο, δεν είναι απόλυτα. Ναι μεν ο ποδοσφαιριστής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του Λουτσέσκου, όμως πιο πιαθνό είναι να ανηφορίσει για την Τούμπα το καλοκαίρι, παρά τώρα...