Νίκη - οξυγόνο για την ΑΕΚ, 2-0 την Ξάνθη

Η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Ξάνθη, επιστρέφοντας στις νίκες και κερδίζοντας χρόνο ώστε να «ανασάνει» μετά τα τελευταία της άσχημα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Νίκη - οξυγόνο για την ΑΕΚ, 2-0 την Ξάνθη

Από τις 31 Οκτωβρίου είχε να γευθεί τη χαρά της νίκης η ΑΕΚ, όταν τότε για το Κύπελλο κέρδιζε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας. Ακολούθησε η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και οι ήττες από Μπάγερν, Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Άγιαξ. Κόντρα στην Ξάνθη όμως οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στις επιτυχίες (2-0) και πρόσθεσαν ένα πολύτιμο τρίποντο στη βαθμολογία τους στο πρωτάθλημα. Πολύτιμο και ψυχολογικά.

Τα γκολ του «Δικεφάλου» πέτυχαν ο Εζεκιέλ Πόνσε στο 8’ όταν, ξεχασμένος στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο εκμεταλλευόμενος την κόντρα που έγινε μετά από σουτ του Κλωναρίδη και ο Μάρκο Λιβάγια στο 90’ νικώντας με ωραίο πλασέ τον Ζίβκοβιτς σε τετ-α-τετ.

Η Ξάνθη είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Μπρίτο να ισοφαρίσει στο 59’ (τον σταμάτησε ο Μπάρκας) ενώ ο Λιβάγια τράνταξε με βολίδα του το δοκάρι στο 70’ και δύο λεπτά νωρίτερα είχε πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουε εντυπωσιακά.

Ο Κροάτης επιθετικός της «Ένωσης», που δεν ξεκίνησε στο ματς, ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε. Αντίθετα στα ρηχά κολύμπησε ξανά ο Μάνταλος ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε και ο Μπακάκης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Ξάνθη 2-0

Σκόρερ: 8' Πόνσε, 90' Λιβάια

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Φθιώτιδας)

Κάρτες: 45' Κοβάσεβιτς, 71' Κασάδο, 77' Μπρίτο, 80' Χατζητερζόγλου

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Κλωναρίδης (78’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (65’ Λιβάγια), Πόνσε (84’ Γιακουμάκης)

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Αλμέϊδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ (72’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (51’ Μπρίτο), Γέντρισεκ