Παρατείνεται η προθεσμία για την αδειοδότηση των ομάδων

Παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου για την κατάθεση των φακέλων των ομάδων για αδειοδότηση ζήτησε η Super League από την ΕΠΟ.

Παρατείνεται η προθεσμία για την αδειοδότηση των ομάδων

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πήραν μέρος ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Στράτος και ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης και από την άλλη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες, ο διευθυντής αδειοδοτήσεων Γιώργος Δημητρίου και ο νομικός σύμβουλος Νίκος Μπάρτζης.

Η Super League υπέβαλε το αίτημα για παράταση 15 ημερών, ούτως ώστε οι ΠΑΕ να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Δηλαδή η προθεσμία για τις αδειοδοτήσεις να λήξει στις 15 Απριλίου και όχι στις 31 Μαρτίου. Η ΕΠΟ δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα.

Επίσης η Λίγκα υπέβαλε το αίτημα να στείλει η ΕΠΟ στην UEFA στις 31 Μαΐου την αδειοδότηση μόνο για τις ομάδες που έχουν κερδίσει την έξοδο τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά οικονομικά μέτωπα με κυριότερο το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο εφαρμογής του περίφημου άρθρου 57 του κανονισμού αδειοδότησης της UEFA, συνεπώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σε αυτή τη λύση για να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.