Μια τρελή, τρελή 12η αγωνιστική

Οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Super League παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού στις περισσότερες αναμετρήσεις οι «μονομάχοι» βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία, καθιστώντας τα παιχνίδια εξαιρετικά αμφίρροπα.

Μια τρελή, τρελή 12η αγωνιστική

Η αρχή θα γίνει στη Λάρισα, εκεί όπου η τοπική ΑΕΛ των 11 βαθμών θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο των 17. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας εξαργυρώσει έτσι τη φετινή - σοβαρή - παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη αφού έχουν μόλις τέσσερις βαθμούς παραπάνω από Λεβαδειακό και ΟΦΗ που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι στη Λάρισα θα πέσουν κορμιά...

Αγώνα «ζωής και θανάτου» δίνει ο Απόλλωνας Σμύρνης στη Ριζούπολη, κόντρα στον Ατρόμητο. Η παρουσία των δύο ομάδων στο φετινό «μαραθώνιο» είναι η μέρα με τη νύχτα αφού οι Περιστεριώτες έκαναν την πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα την 11η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό, ενώ η ομάδα της Ριζούπολης φέτος δεν έχει μάθει ακόμα τι σημαίνει νίκη και φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», εκεί όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ. Μόλις τρεις βαθμούς χωρίζουν τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν συγκομιδή δέκα πόντων, ενώ οι Κρητικοί με επτά βαθμούς είναι στην προτελευταία θέση και αρχής γεννομένης από αύριο (01/12) θα παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις σε κάθε αγώνα προκειμένου να πάρουν βαθμολογικές ανάσες.

Ο Λεβαδειακός την Κυριακή θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα που είναι κομβικός και για τους δύο αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 14η θέση με επτά βαθμούς, ενώ οι «Αρκάδες» στη 13 με εννιά. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφού στην πρώτη» του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο τους επικράτησαν με 2-0 της ΑΕΛ και στη Λιβαδειά ευελπιστούν να πάρουν ένα ακόμα τρίποντο που θα τους ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ισόβαθμοι είναι Άρης και Παναθηναϊκός που θα αναμετρηθούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι δύο ομάδες έχουν από 18 βαθμούς και πέρα από το αποτέλεσμα θα επιδιώξουν να παίξουν και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι αναπνέουν πλέον άλλο «αέρα» με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους και η νίκη της 11ης αγωνιστικής στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ επανέφεραν την ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας. Πλέον, καλούνται να νικήσουν τα πιτσιρίκια του Δώνη προκειμένου να τα προσπεράσουν και στον βαθμολογικό πίνακα.

Ιδιαίτερη είναι για την ΑΕΚ η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ξάνθη. Τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Ένωσης ολοένα και πληθαίνουν και ζητείται επειγόντως η νίκη που θα λειτουργήσει ως γιατρικό στις τελευταίες εξελίξεις. Για το λόγο αυτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος διοργάνωσε και γεύμα, προκειμένου να υπάρξει σύσφιξη σχέσεων. Και η Ξάνθη πάντως κατεβαίνει με άγριες διαθέσεις στο ΟΑΚΑ, αφού η Ακριτική ομάδα είναι ψηλά στη βαθμολογία και θέλει να πάει ακόμα ψηλότερα. Επιπλέον, μετά την ήττα της στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη θα ψάξει το αποτέλεσμα που θα πιστοποιήσει ότι η 6η θέση που βρίσκεται στη βαθμολογία, δεν είναι πλασματική!

Στη Λαμία ίσως να γίνει το πιο αδιάφορο ματς της αγωνιστικής, αφού η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, με τον δικέφαλο του βορρά να είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Οι Θεσσαλονικείς είναι μέχρι τώρα αήττητος στο πρωτάθλημα και αυτό δύσκολα θα αλλάξει στη Λαμία.

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό και φυσικά οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί. Πάντως, η ομάδα του Αγρινίου έχει δείξει φέτος ότι έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και για το λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το σύνθημα στους «ερυθρόλευκους» είναι μόνο νίκες και η αρχή έγινε στο Περιστέρι, με τον Ολυμπιακό να φιλοδοξεί πλέον ότι δεν θα επιτρέψει ξανά φέτος στους αντιπάλους του να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά του.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι η 12η αγωνιστική θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς πέρα από τους πρωτοπόρους οι υπόλοιπες ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Οι απαντήσεις πάντως, θα έχουν δοθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 3/12.