Bakakis…. on fire!

Η επιστροφή στην Εθνική, οι ισπανικές ματιές, τα τρία εκατομμύρια και οι σκέψεις.

Bakakis…. on fire!

Μετά από τρεισήμισι χρόνια ο Μιχάλης Μπακάκης φόρεσε και πάλι τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Ο δεξιοπόδαρος μπακ της ΑΕΚ κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για τα φιλικά παιχνίδι με Ελβετία και Αίγυπτο και είναι ιδιαιτέρως χαρούμενος, διαπιστώνοντας πως οι προσπάθειές του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ανταμείφθηκαν.

Αυτή η κλήση, έστω και σε φιλικές αναμετρήσεις, σημαίνει πάρα πολλά τόσο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και για την ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλωστε πριν από λίγες εβδομάδες είχε πει στα αστεία (;) ότι αν ο 27χρονος πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού θα δικαιούται μπόνους και ο ίδιος! Εννοούσε δηλαδή, πως αναλογεί και σε αυτόν μερίδιο για την αγωνιστική αναγέννηση και βελτίωση του ποδοσφαιριστή μέσα στη σεζόν που διανύουμε.

Όπως και να έχει πάντως η ουσία για την «Ένωση» είναι πως οι μετοχές του Μιχάλη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέβηκαν πολύ και συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Με άλλα λόγια, μια πρόταση από ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν θα αποτελέσει έκπληξη ενόψει καλοκαιριού. Ήδη ο Χιμένεθ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα αμυντικό στην πατρίδα του ενώ, επίσης, τα ισπανικά κλαμπ ξέρουν πολλά για τον Μπακάκη και από τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Όλα τα παραπάνω μάλιστα, αποτελούν και έναν από τους λόγους που ο Νίκος Λυμπερόπουλος κοιτάζει και για δεξιό μπακ στις μεταγραφικές του αναζητήσεις. Προσέχει για να έχει ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου». Ξέρει πως ενδέχεται να γίνει παιχνίδι με τον Μιχάλη το καλοκαίρι και δεν σκοπεύει να τρέχει την τελευταία στιγμή για τον αντικαταστάτη του...

Η ΑΕΚ πάντως θα ζητήσει καλά λεφτά για τον 27χρονο. Μια πρώτη εκτίμηση της πιάτσας είναι πως τα τρία εκατομμύρια ευρώ θα είναι το ελάχιστο της αξίωσής της.

Εν αναμονή των εξελίξεων. Πάντως η επιστροφή στα γαλανόλευκα, είναι, το δίχως άλλο, μια θετικότατη εξέλιξη για τον ποδοσφαιριστή (και από ψυχολογικής απόψεως).