Όταν ο Στόιτσκοφ έσταζε μέλι για τον Ντεσπόντοφ!

Ο μύθος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου έδωσε την ευκαιρία στον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού σε ηλικία 15 ετών να κάνει ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όταν ο Στόιτσκοφ έσταζε μέλι για τον Ντεσπόντοφ!

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ βρίσκεται στα ερυθρόλευκα ραντάρ και το γεγονός ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού βρέθηκε την Κυριακή (18/3) στην Βουλγαρία για να τον ξαναδεί από κοντά, πάει να πει ότι στο Λιμάνι ασχολούνται σοβαρά μαζί του.

Τις τελευταίες τρεις μέρες επικρατεί ένας γενικός χαμός στην γειτονική χώρα με τον 21χρονο εξτρέμ και το σοβαρό ενδιαφέρον των Πειραιωτών.

Αυτό που είναι άξιο αναφοράς έχει να κάνει με τον άνθρωπο που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον τεράστιο Χρίστο Στόιτσκοφ.

Ο μύθος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου τού έδωσε τη δυνατότητα να παίξει απέναντι σε επαγγελματίες παρότι ήταν ένα αμούστακο παιδάκι σε ηλικία 15 ετών και 183 ημερών!

Ο Στόιτσκοφ ήταν προπονητής της Λίτεξ Λόβετς και ο Ντεσπόντοφ πήρε το “βάπτισμα του πυρός” στις 12 Μαϊου 2012. Να θυμίσουμε ότι είναι γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1996. Δεν είχε συμπληρώσει δηλαδή καλά – καλά τα 16 του!

Μετά από το ντεμπούτο του Ντεσπόντοφ, ο μέγας Στόιτσκοφ τόνισε: “Αν δουλέψει όπως δουλεύει τώρα, είναι στο χέρι του να με... ξεπεράσει”!

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το πότε “μάτωσε” για πρώτη φορά τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 21χρονος άσος άνοιξε λογαριασμό στην επαγγελματική του καριέρα πριν συμπληρώσει τα 17 του! Συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου 2013 απέναντι στην Πιρίν και πάλι με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο και συνήθως μέσω αυτών των βίντεο δεν μπορεί να βγει σοβαρή άκρη για την αξία κάποιου ποδοσφαιριστή, ειδικά όταν πρόκειται για έναν 21χρονο που δεν έχει βγει ακόμα εκτός Βουλγαρίας.

Ωστόσο, όταν ολόκληρος Χρίστο Στόιτσκοφ λέει ότι “έχει τα φόντα να με... ξεπεράσει”, έστω κι αν το λέει με αρκετή δόση υπερβολής, πάει να πει ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία που αξίζει μία ομάδα να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του. Και ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα ασχολείται...