Πως ο Μαρτίνς έκανε τον Φορτούνη πρωταγωνιστή ξανά

Η διαχείριση από τον Πορτογάλο προπονητή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της Λίγκας.

Πως ο Μαρτίνς έκανε τον Φορτούνη πρωταγωνιστή ξανά

Αποτελεί πραγματικά πολυτέλεια να υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης και να μην χρησιμοποιείται από την αρχή κάθε αγώνα στο πρωτάθλημα, καθώς και στο Περιστέρι επιβεβαίωσε με την ολοκληρωτική εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο πως πράγματι είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της Σούπερ Λίγκας ή και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρότι υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και έχουν μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τον «ερυθρόλευκο» μεσοεπιθετικό.

Ακόμη και να υπήρχαν στομαχικές διαταραχές που τον προβλημάτισαν τις τελευταίες ημέρες, η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο και η καθοριστική παρέμβασή του στην ανατροπή του σκορ από τον Ολυμπιακό και στην υπερπολύτιμη νίκη, απέδειξαν ότι καμία διαταραχή δεν υπήρχε. Κι ότι ήταν πανέτοιμος να παίξει από την αρχή της αναμέτρησης.

Μήπως, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν και τόσο... παράλογος να αφήσει το «άτι» του δευτέρου ημιχρόνου στον πάγκο για τα πρώτα 45 λεπτά; Μήπως τελικά η απόφαση του Πορτογάλου προπονητή είχε σημασία και ιδιαίτερο αποτέλεσμα, στο να εμφανιστεί ο μαχητής και έξοχος Φορτούνης που θαυμάσαμε όλοι στο Περιστέρι; Διότι στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, το ντέρμπι με τον Παναθηναίκό, ο Φορτούνης δεν ήταν σε τέτοιο επίπεδο απόδοσης. Κυρίως παίζοντας στα πλάγια που δεν βολεύεται, αλλά και όταν πήγε στην κανονική θέση του.

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, όπως είναι ο Μπίμπαρς Νάτχο που ειδικά στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης στο Περιστέρι είχε μαεστρικό ρόλο και πρωταγωνίστησε στο κάθετο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Εδώ από τα πρώτα δευτερόλεπτα πήγε να κάνει τη διαφορά, πασάροντας υποδειγματικά στον Ναουέλ που γύρισε στον Καμαρά για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Άλλωστε στα προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με τον Φορτούνη από την αρχή στο γήπεδο (εξαιρουμένης της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ που ήταν τιμωρημένος) ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο έπειτα από το παιχνίδι με τον Αστέρα στην τρίτη αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει ότι δεν προϋπέθετε γκολ και προβάδισμα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι εάν έπαιζε από την αρχή ο Φορτούνης.

Μήπως τελικά ο τρόπος που διαχειρίστηκε τον Έλληνα άσο ο προπονητής του Ολυμπιακού, διατηρώντας και τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα, λειτούργησε θετικά στη διάρκεια και την έκβαση του αγώνα, με τον Φορτούνη να μπαίνει στο γήπεδο αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά και τελικά να την... κάνει; Δίνοντας τις απαντήσεις με την απόδοσή του, τέτοιες που κάθε προπονητής θέλει να βλέπει από τους παίκτες του και ειδικά τους κορυφαίους...