Ο Γιουνές ανέδειξε τα οφέλη του Γεντί Κουλέ

Βλέπεις το ματς του Άρη στο Γεντί Κουλέ και σκέφτεσαι πώς να εξηγήσεις ότι χάνει ένα παιχνίδι, στο οποίο είχε δύο τελικές φάσεις που έπρεπε να κάνει γκολ, αλλά και δύο δοκάρια.

Ο Γιουνές ανέδειξε τα οφέλη του Γεντί Κουλέ

Τι να πεις για την ατυχία και την αστοχία. Μέχρι που ο Χάμαζ Γιουνές αναλαμβάνει δράση και κάνει το απίθανο.

Ακόμη κι αν ο Άρης είχε χάσει στην Κρήτη, υπήρχαν πολλά θετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του Παντελίδη. Μόνο που δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν, κάτω από τη σκιά μιας ήττας και την γκρίνια του κόσμου. Τα γκολ όμως του Τυνήσιου, άλλαξαν τα δεδομένα:

- Σε αντίθεση με την εποχή Ερέρα, ο Άρης λειτούργησε καλύτερα μεσοαμυντικά και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να κάνει τόσες φάσεις όπως σε άλλους αγώνες

- Δεν ήταν το ίδιο αφελής, έπαιξε πιο συγκεντρωμένος και είχε διαρκώς το μυαλό του και στα νώτα του, χωρίς να περιορίζει τις επιθετικές του αρετές.

- Πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησε πολλές τελικές φάσεις για γκολ.

- Αντέδρασε για πρώτη φορά, μετά από γκολ που δέχτηκε και κατόρθωσε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη.

- Κέρδισε ξανά τον Γιουνές, που έφτασε τα πέντε γκολ και τον Ματέο Γκαρσία στην πρώτη θέση των σκόρερ, τη στιγμή που είχε ανοίξει η κουβέντα για την ανάγκη απόκτησης σέντερ φορ τον Ιανουάριο.

Βέβαια είχε και πάλι προβλήματα που καλείται να λύσει ο Σάββας Παντελίδης, αλλά ακόμη ήταν το πρώτο παιχνίδι του 53χρονου τεχνικού στην άκρη του πάγκου. Και φυσικά θα χρειαστεί πίστωση χρόνου να διορθώσει κάθε ατέλεια.

Για παράδειγμα τα αβίαστα λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ένα φαινόμενο που δεν εξηγείται, ειδικά από έμπειρους παίκτες, που κάνουν τρομερή αμυντική δουλειά, αλλά στην πρώτη πάσα, δίνουν την μπάλα στον αντίπαλο. Χάθηκε πολύς χρόνος, επειδή πιθανότατα υπερεκτίμησε την μεσαία γραμμή του ΟΦΗ και δεν επιτέθηκε με μεγαλύτερη συχνότητα. Εχασε μετά από καιρό την κατοχή της μπάλας. Είναι προφανές ότι ακόμη χρειάζεται δουλειά. Το τόνισε και ο Σάββας Παντελίδης, που μόλις σε δέκα μέρες πρόλαβε να διαβάσει εξαιρετικά το ρόστερ του και να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε από τους παίκτες του. Αυτό που μένει είναι να πατήσει γερά στα δύο διαδοχικά διπλά και να παίξει με τις πιθανότητές του για να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται…