Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2: «Διπλό» τίτλου στο Περιστέρι

Πολύ μεγάλη νίκη για τους Πειραιώτες με γκολ του Βούκοβιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Παράπονα από τη διαιτησία του Ευαγγέλου, με δέκα ο Ατρόμητος από το 57'.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2: «Διπλό» τίτλου στο Περιστέρι

Το ματς της χρονιάς έπαιζε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και κατάφερε να πάρει ένα πολύ μεγάλο "διπλό" το οποίο είναι μισό πρωτάθλημα. Με γκολ του Βούκοβιτς στο 94' οι Πειραιώτες απέδρασαν από το Περιστέρι με τη νίκη και με τους τρεις βαθμούς στο σημαντικότερο ματς του πρωταθλήματος. Παράλληλα έχουν πολλά παράπονα και από τη διαιτησία του Ευαγγέλου, αφού φωνάζουν για ένα πέναλτι στο 35' που έγινε πάνω στον Ποντένσε και για πέναλτι στον Φορτούνη στο δεύτερο μέρος. Ας δούμε αναλυτικά πως ο Ολυμπιακός πήρε αυτό το διπλό και υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα…

Εκπλήξεις στην ενδεκάδα

Δύο εκπλήξεις είχε ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Φορτούνη και τον Ελαμπντελαουί. Κατά τα άλλα άλλες αλλαγές δεν υπήρξαν από Πορτογάλο τεχνικό στο κρίσιμο και πολύ σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες, πάντως, μπήκαν στο γήπεδο με πολύ όρεξη και διάθεση και μόλις στο 28ο δευτερόλεπτο έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Νάτχο πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Ναουέλ, αυτός από αριστερά έκανε το γύρισμα στον Καμαρά, αλλά εκείνος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, πατούσε καλά στο γήπεδο και ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα. Στο 9' ο Καμαρά βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μέγιερι, αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει αριστερά του στον Μάνο, ο οποίος είχε πάνω παίκτες. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι, είχε περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο και με τον Κάναντι να έχει παρατάξει την ομάδα του με τρία στόπερ. Δεν φαινόταν η ομάδα του Περιστερίου ικανή να δημιουργήσει θέμα στον Ολυμπιακό και στο 20' ο Ποντένσε πάσαρε στον Μάνο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Στο 35' δικαίως ο Ολυμπιακός φωνάζει για πέναλτι που έκανε ο Γιαννούλης στον Ποντένσε χτυπώντας τον εκτός φάσης. Ορισμός αποβολής και πέναλτι. Καλή ευκαιρία χάθηκε και στο 36' με την κεφαλιά του Τοροσίδη να περνάει άουτ, ενώ στο 37' στη μοναδική απειλή από τον Ατρόμητο ο Σα αντέδρασε σωστά και πρόλαβε τον Κουλούρη.

Γκολ κόντρα στην ροή του ματς

Όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός είτε θα σκοράρει, είτε το 0-0 θα μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 43' όμως ο Μπουσούλαντζιτς έκανε το σουτ, ο Σα απέκρουσε και ο Κουλούρης από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο. Στον Ολυμπιακό, πάντως, φωνάζουν για τη φάση που προηγήθηκε όταν ο Σάκιτς γύρισε τη μπάλα στον Μέγιερι, αλλά ο Ευαγγέλου δεν έδωσε το έμμεσο. Με το 1-0 υπέρ του Ατρόμητου οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται έντονα για το πέναλτι στον Ποντένσε και το έμμεσο που δεν δόθηκε.

Απάντηση από τον Καμαρά

Όσο άσχημα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό τόσο καλά ξεκίνησε το δεύτερο. Στο 49' ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 57' ο Μπουσούλαντζιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ευαγγέλου και ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες από εκείνο το σημείο. Οι οιωνοί ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και στο 60' ο Φορτούνης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του από τον Γιαννούλη. Ο Ατρόμητος αν και ήταν με παίκτη λιγότερο στο 62' άγγιξε το γκολ όταν ο Μάντσον έκανε το σουτ ο Σα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουλούρης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά. Τα δυνατά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν, ενώ η ένταση και τα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο ήταν στο… κόκκινο. Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω ήταν περισσότερο φλύαρος στο γήπεδο. Είχε την κατοχή, αλλά η άμυνα του Ατρόμητου καθάριζε εύκολα τις φάσεις που γίνονταν. Στο 63' ο Γκιγιέρμε έκανε ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο Μέγιερι, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Καμαρά στο 70' και του Φορτούνη στο 74'. Ο Ολυμπιακός ήθελε το γκολ, όμως είχε ένα θέμα στην τελική πάσα. Στο 85' ο Φορτούνης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Μάνο, ο οποίος ήταν απέναντι από τον Μέγιερι, αλλά τον πρόλαβε ο Καρασαλίδης λίγο πριν σουτάρει. Οι προσπάθειες των "ερυθρόλευκων" για το δεύτερο γκολ συνεχίστηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βούκοβιτς να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Φορτούνη και διώξιμο με το κεφάλι από τον Ρισβάνη. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στο Περιστέρι.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2

Σκόρερ: 43' Κουλούρης, 49' Καμαρά, 90+4 Βούκοβιτς

Κίτρινες: 45'Ναουέλ, 45' Μπουσούλαντζιτς, 48' Μάντσον, 53' Γιαννούλης, 57' Μπουσούλαντζιτς, 61' Φορτούνης, 85' Ούμπιδες

Κόκκινες: 57' Μπουσούλαντζιτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης (80' Νάτσος), Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπουσούλαντζιτς, Μάντσον, Ενσικουλού (61' Ούμπιδες), Μπρούνο (71' Μανούσος), Κουλούρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (77' Γκερέρο), Νάτχο (46' Φορτούνης), Ναουέλ (73' Φετφατζίδης), Μάνος.