ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0: Συνεχίζει να κερδίζει

Ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη κόντρα στην Ξάνθη με 2-0 και συνέχισε να είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία.

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0: Συνεχίζει να κερδίζει

Μόνο στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε πρόβλημα από την Ξάνθη ο ΠΑΟΚ και αφού ο Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα της επανάληψης άνοιξε το σκορ μετά την μπαλιά του Βιεϊρίνια που μόλις είχε μπει στο ματς, νίκησε άνετα την Ξάνθη με 2-0 (το άλλο γκολ με εκτέλεση φάουλ ο Μαουρίτσιο) και παραμένει με... αέρα στην κορυφή περιμένοντας το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα στο Περιστέρι.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συγκεντρωμένος και ουσιώδης στο παιχνίδι του και πέτυχε την 6η εντός έδρας νίκη του, ενώ η Ξάνθη που είχε την ευκαιρία να προηγηθεί, στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε καθόλου στην περιοχή των γηπεδούχων και υπέστη την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα.

Οι δύο γκολκίπερ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε φάσεις μέχρι το 29΄. Τότε ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε την κοντινή κεφαλιά του Ντουρίτσκοβιτς γλιτώνοντας τον ΠΑΟΚ, ενώ το ίδιο συνέβη στο 31΄όταν ο Ζίβκοβιτς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μπίσεσβαρ στο 40΄και ένα λεπτό αργότερα ο Κίτσιου αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Ο Λουτσέσκου πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Βιεϊρίνια στο ματς και ο έμπειρος Πορτογάλος ήταν αυτός που με ωραία σέντρα στο 47΄βρήκε στην περιοχή τον Πρίγιοβιτς, με τον Σέρβο να προλαβαίνει τον Κασάδο και με κεφαλιά να δίνει τη λύση στον ΠΑΟΚ. Στο 63΄ο Σέζος έδωσε αυστηρό φάουλ υπέρ του Λημνιού σε μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη, με τον Μαουρίτσιο να κάνει εξαιρετική εκτέλεση και να γράφει το 2-0.

Μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη ένα άστοχο σουτ του Λημνιού, ενώ υπάρχει ανησυχία για έναν τραυματισμό του Βαρέλα που αντικαταστάθηκε.

Με λάθη σε βάρος της Ξάνθης η διαιτησία του Σέζου και ειδικά του πρώτου βοηθού Σάββα, στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0

Σκόρερς: 47' Πρίγιοβιτς, 65' Μαουρίσιο

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Κάρτες: Κίτσιου/Μπαξεβανίδης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα(Τόσκα 58'), Κρέσπο, Κίτσιου(Βιερίνια), Μαουρίσιο(Βέρνμπλουμ 76'), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς(Μελόπουλος 82'), Καντά(Σαρμπόνγκ 57'), Γέντρισεκ, Ντουρίσκοβιτς, Κάστρο.