Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Οι... Ατρόμητοι του Θρύλου

Tα κατορθώματα των Φορτούνη, Λάζαρου, Τοροσίδη, Φετφατζίδη, αλλά και Νάτχο εναντίον της ομάδας του Περιστερίου και η επιθυμία να συνεχίσουν την παράδοση στο ματς της Κυριακής.

Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Οι... Ατρόμητοι του Θρύλου

Δεν είναι ούτε λίγοι οι παίκτες ούτε λίγες οι φορές που κάποιος από τους ερυθρόλευκους υποψήφιους πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο έχει βάλει τη «σφραγίδα» του σε προηγούμενες αναμετρήσεις με την ομάδα του Περιστερίου.

Μπορεί να έχει αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ του Ολυμπιακού και ένας μεγάλος αριθμός παικτών να συναντά για πρώτη φορά στην καριέρα του την συγκεκριμένη ομάδα ως αντίπαλο, αλλά πέντε ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας έχουν όχι απλώς αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν τον Ατρόμητο, αλλά έχουν και προσωπικές επιτυχίες κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα.

To πιο εντυπωσιακό έχει να κάνει με τον Μπίμπαρς Νάτχο. Ο Ισραηλινός μέσος είχε βάλει στην πρώτη θητεία του στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά 3 τέρματα, εκ των οποίων τα 2 ήταν εναντίον του Ατρόμητου! Στις 6 Απριλίου του 2014 είχε γκολ, αλλά και ασίστ στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ έναν μήνα αργότερα (7 Μαΐου 2014), σκόραρε ξανά στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0, πάλι στην Τούμπα.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει βάλει γκολ μόνο στο γήπεδο του Περιστερίου επί του Ατρόμητου και θα επιχειρήσει να το κάνει ξανά την Κυριακή, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στις 29 Απριλίου 2007 είχε σκοράρει στην ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο με 2-1, ενώ στις 8 Νοεμβρίου του 2010 είχε βάλει το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού (1-0) στο γήπεδο που θα παίξει ξανά σε λίγες μέρες. Σε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε δώσει ασίστ το 2012 (1-1).

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει σκοράρει δύο φορές ο Κώστας Φορτούνης ενώ έχει και ισάριθμες ασίστ με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 είχε βάλει ένα γκολ στο 4-0 στο Φάληρο, ενώ ήταν απολύτως καθοριστικός στη ρεβάνς Κυπέλλου του 2017 στο Περιστέρι (2 Μαρτίου), με το πρώτο ματς να έχει λήξει ισόπαλο και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι να ανοίγει το σκορ με τον Ντάουντα. Ο Φορτούνης με γκολ και ασίστ πρωταγωνίστησε στην ανατροπή πρόκρισης για την ομάδα του. Άλλη μία ασίστ είχε λίγες μέρες αργότερα στη νίκη του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα με 2-0.

Γκολ στον Ατρόμητο και μάλιστα στο γήπεδό του έχει πετύχει και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Στις 22 Απριλίου 2012, στο ματς που ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο Περιστέρι με 2-0.

Ο Βασίλης Τοροσίδης, τέλος, μπορεί να μην έχει σκοράρει εναντίον του Ατρόμητου, αλλά ήταν μέσα σε ένα από τα πιο πικρά γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα του Περιστερίου από τον Ολυμπιακού. Ο διεθνής άσος είχε δημιουργήσει το γκολ του Φουστέρ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, στον τελικό του Κυπέλλου του 2012. Με εκείνο το γκολ ο Ατρόμητος είχε χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο στα πέναλτι, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν τελικά νικητής με 2-1.