Έρχονται οι Βέλγοι για Μιραλάς, Οτζίτζα, Ζιλέ

Δίχτυα στο Λιμάνι του Πειραιά έχουν ρίξει από τις Κάτω Χώρες. Ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για τους τρεις άσους του Ολυμπιακού.

Έρχονται οι Βέλγοι για Μιραλάς, Οτζίτζα, Ζιλέ

Μπορεί το ελληνικό στοιχείο να είχε ατονήσει φέτος στον Ολυμπιακό, όμως, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το ίδιο για το βελγικό. Πέντε Βέλγους στο ρόστερ τους έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας και από την πατρίδα τους έχουν ρίξει δίχτυα στο Λιμάνι του Πειραιά, αφού είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν για γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Η βελγική Λίγκα υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν στο φύλλο αγώνα έξι Βέλγους ποδοσφαιριστές και αυτό για να μην κυριαρχούν οι ξένοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dhnet.be την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ίσως τα πράγματα γίνουν πιο αυστηρά κάτι που σημαίνει πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί. Είναι ένα θέμα που «πονοκεφαλιάζει» τα κλαμπ της χώρας και ήδη ψάχνουν να βρουν παίκτες που θα ενισχύσουν το βελγικό στοιχείο στο ρόστερ τους.

Γι’ αυτό και έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πέντε Βέλγους ποδοσφαιριστές που παραμένουν προσιτοί οικονομικά. Μάλιστα όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ οι τρεις από αυτούς έχουν κάνει έρθει σε επαφή με συλλόγους της πατρίδας τους. Θεωρούν πως οι Πειραιώτες μετά την τρέχουσα σεζόν θα προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους και αυτές θα επηρεάσουν και τους συμπατριώτες τους.

Γάνδη, Άντερλεχτ και Κλαμπ Μπριζ για Ζιλέ, Οφόε

Για τον Γκιγιόμ Ζιλέ γράφουν ότι «έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα στα τελευταία ματς. Στη Γαλλία ήταν αναντικατάστατος, αλλά στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να βρει τον ίδιο ρόλο. Η Γάνδη και η Άντερλεχτ είναι δύο ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στο παρελθόν και έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους».

Συνεχίζουν με τον Οτζίτζα Οφόε, ο οποίος έτσι κι αλλιώς απασχολεί και τα ελληνικά Μέσα το τελευταίο διάστημα. «Κλαμπ Μπριζ και Άντερλεχτ είναι δύο πρώην ομάδες του και με τις οποίες φέρεται να έχει ήδη μιλήσει. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το περασμένο καλοκαίρι πέντε εκατομμύρια για να τον κάνει δικό του από τη Λέγκια Βαρσοβίας και φυσικά δεν πρόκειται να είναι εύκολος στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα το συμβόλαιο του Οτζίτζα είναι αρκετά υψηλό, αφού εισπράττει 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο», γράφει το σχετικό ρεπορτάζ.

Η Σταντάρ θέλει Μιραλάς

Ο τρίτος που φέρεται να κάνει συζητήσεις με ομάδες της πατρίδας του σύμφωνα με τους Βέλγους είναι ο Κέβιν Μιραλάς. «Θα μπορούσε γρήγορα να αποχωρήσει από τον σύλλογο που στο παρελθόν είχε πετύχει σπουδαία πράγματα. Η επιστροφή του στο Βέλγιο είναι περίπλοκη και δεν είναι τόσο εύκολη. Η Σταντάρ Λιέγης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στο παρελθόν και δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και τώρα», αναφέρουν οι Βέλγοι. Όσον αφορά στον Προτό και τον Ένγκελς επισημαίνουν πως οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν έρθει σε επαφή με ομάδες της πατρίδας τους.

Ζιλέ και Οτζίτζα σίγουρα είναι δύο ποδοσφαιριστές που ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα αν αποχωρήσουν και αυτή τη στιγμή αυτή φαίνεται πως θα είναι η κατάληξη και των δύο. Όσο για τον Μιραλάς θυμίζουμε πως υπάρχει μία οψιόν αγοράς και ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για να τον κάνει δικό του από την Έβερτον. Ο ίδιος μπορεί να μην του έχουν βγει τα πράγματα όπως θα ήθελε, αλλά από την άλλη είναι γνωστή η επιθυμία του να μείνει στη χώρα μας.