Ο Ολυμπιακός και ο Κάναντι

Πώς ο Ολυμπιακός είχε «στηρίξει» τον Κάναντι και έκτοτε δεν κατάφερε να τον νικήσει. Εξτρά κίνητρο για τον Μαρτίνς να «σπάσει» την παράδοση του συναδέλφου του.

Ο Ολυμπιακός και ο Κάναντι

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε πέρυσι να νικήσει τον Ατρόμητο του Νταμίρ Κάναντι ούτε στο Καραϊσκάκη, στο 0-1 με τον Λεμονή στον πάγκο, ούτε στο Περιστέρι, όταν ο Όσκαρ Γκαρθία είδε τους παίκτες του να ισοφαρίζουν στο τέλος σε 2-2 με τον Χατζησαφί, μετά το χαμένο πέναλτι του Τζούρτζεβιτς και την απόκρουση του Γιαννιώτη.

Κι ο πρώτος προπονητής της περσινής σεζόν, ο Μπέσνικ Χάσι, είχε χάσει από τον Αυστριακό! Σε εκείνο το φιλικό στο Περιστέρι πριν από τα προκριματικά της Ευρώπης, όταν ο Ατρόμητος είχε νικήσει με 1-0, σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει άνω κάτω από τον Φιγκέιρας και είχε τραυματιστεί ο Εμενίκε.

Τότε, μάλιστα, ο Κάναντι ήταν σε περίοδο που ψαχνόταν στο Περιστέρι λίγες εβδομάδες μετά την πρόσληψή του, είχε κάποιες βαριές ήττες σε φιλικά από Αστέρα και Πανιώνιο και εκείνη η νίκη επί του Ολυμπιακού είχε κάνει καλό και στον ίδιο, αφού κάποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τον προπονητή που θεωρείται τώρα από τους κορυφαίους και πιο πετυχημένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και για τον Μαρτίνς θα είναι μια προσωπική πρόκληση να σπάσει αυτή την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Αυστριακός κόντρα στους προκατόχους του στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι μόνο ο Κάναντι και η πολύ καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει, αλλά και αυτό το γήπεδο που είναι από τα πλέον αφιλόξενα για τον Ολυμπιακό και είτε δεν μπορεί εκεί να κερδίσει είτε του βγαίνει η πίστη! Όπως συνέβη και πέρυσι όχι μόνο με τον Ατρόμητο, αλλά και με την Λαμία, όταν οι ερυθρόλευκοι πήραν το ματς με 1-0 αλλά με αρκετό «ζόρι» αφού είχαν απειληθεί μέχρι το τέλος από τους τυπικά γηπεδούχους σε εκείνη την αναμέτρηση.

Είναι πολλά τα εμπόδια για τον Ολυμπιακό την Κυριακή, όχι μόνον αυτά. Κι είναι απολύτως απαραίτητο να παίξει εκεί η ομάδα προετοιμασμένη για μια πολύ σκληρή μάχη. Δεν έχει άλλωστε και κανένα περιθώριο να το δει διαφορετικά...