Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Σεμπά;

Η φημολογία φούντωσε εξαιτίας της άφιξης του Βραζιλιάνου, αλλά το θέμα είναι τι μας έχει δείξει η παρουσία του τις τρεις προηγούμενες σεζόν.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Σεμπά;

Η άφιξη του Σεμπά στη χώρα μας φούντωσε τα σενάρια περί επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια σε αυτή την περίπτωση είναι πως από τη στιγμή που ο δανεισμός λήγει ο παίκτης γυρίζει στην ομάδα που έχει τα δικαιώματα του. Μέχρι να φτάσει, όμως, στο σημείο να φορέσει τη φανέλα της και να βγει στο γήπεδο υπάρχει μία σημαντική απόσταση.

Είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στη χώρα μας, ενώ από την άλλη η σύζυγος του είναι Ελληνίδα. Επομένως είναι δύο οι λόγοι που τον έφεραν πίσω. Ας περάσουμε στο… ζουμί της ιστορίας, όμως και σε αυτό που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο. Ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα έχει πρόβλημα στο γκολ, ενώ οι εξτρέμ του πέρα από το ότι δεν σκοράρουν, δεν δημιουργούν κιόλας.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα ο Σεμπά θα δώσει τη λύση; Πριν συνεχίσουμε να θυμίσουμε πως ο Μαρτίνς δεν ήταν αρνητικός το καλοκαίρι στο ενδεχόμενο παραμονής του Βραζιλιάνου.

Τώρα, όμως, ο Σεμπά έχει τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες και θα δώσουν τα γκολ στον Ολυμπιακό; Τα όσα έκανε τις τρεις σεζόν που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα μας δίδαξαν πως ναι μεν είναι ένας τίμιος παίκτης που παλεύει, αλλά μέχρι εκεί. Το παραπάνω που πρέπει να έχει ένας εξτρέμ για τον Ολυμπιακό δεν το έχει ο Σεμπά.

Τη σεζόν 2015-2016 σε όλες τις διοργανώσεις έκανε 33 συμμετοχές και είχε 4 γκολ και 6 ασίστ. Η επόμενη σεζόν είναι η καλύτερη του με τον Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία. Σε 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 7 γκολ και 12 ασίστ, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 36 παιχνίδια έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ.

Με μοναδική εξαίρεση τη σεζόν του Μπέντο στις υπόλοιπες ο Σεμπά δεν έχει κάνει τη διαφορά. Δεν έδειξε σε αυτό το πέρασμα του πως αν έρθει πίσω θα δώσει λύσεις στο γκολ και στη δημιουργία. Από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται πως θα επιστρέψει στην ομάδα, αλλά επισημαίνουν πως είτε θα δοθεί δανεικός, είτε θα παραχωρηθεί.