Μπερνάρ: «Εάν ήταν στο χέρι μου θα επέστρεφα στην Ατλέτικο νωρίτερα»

Ο βραζιλιάνος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Μπερνάρ Ντουάρτε μίλησε για την επιστροφή του στην αγαπημένη του Ατλέτικο Μινέιρο

Μπερνάρ: «Εάν ήταν στο χέρι μου θα επέστρεφα στην Ατλέτικο νωρίτερα»

Ο Μπερνάρ έχει επιστρέψει πλέον στην πατρίδα του και μάλιστα αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την παρουσία του στην Ατλέτικο Μινέιρο τονίζοντας πως ήθελε να επιστρέψει στη Βραζιλία προτού καν υπογράψει στον Παναθηναϊκό!

Ο βραζιλιάνος άσος δεν κρύβει την ικανοποίηση του από την επιστροφή του στην Ατλέτικο Μινέιρο 11 χρόνια μετά την πρώτη του θητεία. Ο 31χρονος παραδέχθηκε με δηλώσεις του πως εάν ήταν στο χέρι του θα είχε γυρίσει νωρίτερα στην αγαπημένη του ομάδα.

«Είχα ήδη σχέδια να επιστρέψω στην Ατλέτικο Μινέιρο. Εάν ήταν στο χέρι μου θα αγωνιζόμουν από το 2023 στην ομάδα. Όταν δηλαδή θα ολοκληρώνονταν το συμβόλαιο μου στα Εμιράτα με την Αλ Σαρτζά.

Τα σχέδια άλλαξαν, όμως η ευκαιρία εμφανίστηκε ξανά. Ξεκίνησαν επαφές με τον Ροντρίγκο Καετάνο πριν από οχτώ μήνες. Τα πράγματα κύλησαν φυσιολογικά και ένιωθα πραγματικά καλά. Μίλησα στους γονείς μου και ένιωσα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή».

Ο Μπερνάρ μίλησε επίσης για την εμπειρία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και για την δίψα του για τίτλους με τον βραζιλιάνικο σύλλογο.

«Μετά από 11 χρόνια στην Ευρώπη κατάφερα να προσαρμοστώ σε άλλες θέσεις και να γίνω πιο πολύπλευρος ποδοσφαιριστής.

Σε κάποιες ομάδες αγωνίστηκα από τα δεξιά, σε άλλες στα αριστερά, ακόμη και στο κέντρο. Θέλω να βοηθήσω την Ατλέτικο με κάθε τρόπο. Ήρθα για να βοηθήσω. Αν και επέστρεψα έπειτα από μεγάλο διάστημα ακόμη υπάρχουν κάποια παλιά πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους.

Δεν μου αρέσει να χάνω. Θέλω να γίνω πρωταθλητής. Θέλω να νικάω. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε . Έχω κατακτήσει τίτλους εδώ, αλλά θέλω περισσότερους».