Μαζί Κόκκαλης και Μαρινάκης

Αυτό θέλει και αυτό έχει μέσα του ο κόσμος του Ολυμπιακού για τους δύο διοικητικούς ηγέτες της προηγούμενης και της τωρινής εποχής.

Μαζί Κόκκαλης και Μαρινάκης

Το τέλος εποχής Κόκκαλη στον Ολυμπιακό δεν ήρθε χτες με την επικύρωση της παραίτησής του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ στην γενική συνέλευση των μετόχων. Ουσιαστικά ισχύει από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για να συνεχίσει και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την κυριαρχία στην Ελλάδα, όπως και την διεθνή πορεία του κλαμπ στα γήπεδα και στις εξελίξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και έτσι έπρεπε να γίνει από τη στιγμή που ευτυχώς για τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας παρέμεινε σε πολύ στιβαρά διοικητικά χέρια και απέφυγε περιπέτειες που έζησαν οι άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Στο μυαλό και στην καρδιά κάθε οπαδού του Ολυμπιακού ισχύει ότι αυτοί οι δύο πανίσχυροι επαγγελματικά και οικονομικά παράγοντες και λάτρεις του συλλόγου έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν από διοικητικής πλευράς την ιστορία του. Αυτό που έχει μέσα του ο κάθε φίλος του Ολυμπιακού είναι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης οδήγησε την ομάδα σε σειρά εγχώριων τίτλων και σε μόνιμη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης το συνεχίζει. Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ μακριά στην κορυφαία διοργάνωση στα χρόνια και των δύο. Κόντραρε στα ίσα και παραλίγο να αποκλείσει σε πολύ προχωρημένες φάσεις την Γιουβέντους και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πορεύτηκε με σπουδαίους προπονητές, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε μάλιστα και στις δύο διοικητικές περιόδους. Απέκτησε τεράστιους ποδοσφαιριστές, με τον Μιραλάς και τον Τουρέ και στις δύο διοικητικές περιόδους. Όπως και τον Τοροσίδη που συνδέει από τους μεγάλους διεθνείς Έλληνες άσους τις δύο περιόδους. Έκανε ιστορικά και μυθικά σερί πρωταθλημάτων, πήρε νταμπλ πέτυχε μεγάλες νίκες επί του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και στις δύο εποχές. Νίκησε τεράστιους ευρωπαϊκούς συλλόγους τόσο στην εποχή Κόκκαλη όσο και σε αυτή Μαρινάκη. Εκσυγχρονίστηκε, προόδευσε και καθιερώθηκε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τους δύο πιο πρόσφατους ιδιοκτήτες του.

Κανένα επιχειρηματικό ή οικονομικό ζήτημα, κανένας αντίπαλος ή παρατρεχάμενος, καμία διαφωνία από αυτές που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, δεν μπορεί να βγάλει από την ψυχή του κάθε οπαδού του Ολυμπιακού αυτή την πραγματικότητα. Αν θέλετε και καμία κριτική που ο ίδιος ο κόσμος του Ολυμπιακού άσκησε κατά καιρούς στους δύο διοικητικούς ηγέτες, όταν η ομάδα δεν είχε τα αποτελέσματα που σχεδόν πάντα έχει. Κι είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την ερυθρόλευκη ιστορία από την κορυφή της πυραμίδας του συλλόγου. Όπως το κάνει ένας ακόμη άνθρωπος που συνδέει τις δύο εποχές - και τις ακόμη παλιότερες -, ο νέος επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακός, ο Σάββας Θεοδωρίδης. Η ζωντανή ιστορία, από κάθε άποψη...