Ολυμπιακός: Η μεγάλη σεζόν του Χορδάν και ο Μεντιλίμπαρ

Η μακράν μεγαλύτερη διάκριση του Χοάν Χορδάν που θέλει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, το «Γ. Καραϊσκάκης» και η Άρσεναλ

Ολυμπιακός: Η μεγάλη σεζόν του Χορδάν και ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να έχει για τρίτη φορά στην καριέρα του και σε διαφορετική ομάδα τον Χοάν Χορδάν ποδοσφαιριστή του. Η εκτίμηση στις ικανότητες του 29χρονου μέσου της Σεβίλλης είναι δεδομένη από την πλευρά του προπονητή του Ολυμπιακού που είχε πάντα πολύ ψηλά στο πλάνο του τον παίκτη τόσο στην Εϊμπάρ, όσο στην Σεβίλλη. Και προφανώς θα επιθυμούσε να συμβεί το ίδιο και τώρα που αρχίζει το «χτίσιμο» της νέας ομάδας, η οποία θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να έχει ξανά μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη.

Το 2019 ο Χορδάν πήρε μεταγραφή 14 εκατομμυρίων ευρώ από την Εϊμπάρ του Μεντιλίμπαρ στη Σεβίλλη. Τελευταίο του ματς υπό τις οδηγίες του «Μέντι» στην Εϊμπάρ ήταν η εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Μπαρτσελόνα. Η συνεργασία τους εκεί ήταν διετής.

Η χρονιά που έκανε φτάνοντας στην Ανδαλουσία ήταν εξαιρετική και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League. Ήταν βασικός στα προκρίσεις επί της Ρόμα, της Γουλβς (που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό), της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον τελικό με την Ίντερ (3-2) στα γήπεδα της Γερμανίας. Απόλυτος πρωταγωνιστής στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του!

Το 2021 υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα για έντονο ενδιαφέρον της Άρσεναλ για την απόκτησή του από την Σεβίλλη, αλλά η μεταγραφή τελικά δεν προχώρησε και ο Χορδάν έμεινε στην Σεβίλλη.

Για να συναντήσει εκεί ξανά τον Μεντιλίμπαρ τον Μάρτιο του 2023 (πρώτο ματς νίκη 2-0 εκτός με την Κάντιθ) και να πανηγυρίσουν μαζί την κατάκτηση του Europa League, με τον παίκτη πάντως να μπαίνει αλλαγή στον τελικό με την Ρόμα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και δεν εκτέλεσε κάποιο πέναλτι της διαδικασίας.

Ήταν, όμως, βασικός λίγους μήνες αργότερα στον τελικό του Σούπερ Καπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, στην ήττα από τους Άγγλους στα πέναλτι. Κι ήταν αυτή μια πρώτη γεύση από το γήπεδο του Ολυμπιακού. Μπορεί να γίνει και μόνιμη, εάν τελικά προχωρήσει αυτό το σοβαρό ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνικής ομάδας.