Καπράλος: Το ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ

Την αντίδραση του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου έφεραν τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να συζητάει την παραχώρηση του ΟΑΚΑ.

Καπράλος: Το ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ μιλώντας στην εφημερίδα «Sportime» ξεκαθαρίζει ότι το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και δείχνει αντίθετος στο ενδεχόμενο παραχώρησής του στην κοινοπραξία «Athens Alive» της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

«Όπως έγινε στην περίπτωση του Καραϊσκάκη, το ίδιο ισχύει για μας και στην περίπτωση του ΟΑΚΑ. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει το ΟΑΚΑ, γιατί ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», είπε αρχικά ο κος Καπράλος ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στις συζητήσεις Γιαννακόπουλου με την κυβέρνηση έδειξε τη δυσφορία του επειδή δεν έχει ενημερωθεί η ΕΟΕ: «Γνωρίζουμε για τις συζητήσεις που γίνονται. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις (Ολυμπιακά Ακίνητα), αλλά το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στην ΕΟΕ κι έχει δημιουργηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, υπάρχουν και εκπρόσωποι της ΕΟΕ.

Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν κάποια στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να συζητήσουν μαζί μας. Ή τουλάχιστον όσοι χειρίζονται το θέμα».

Καταλήγοντας, ο κος Καπράλος επισημαίνει ότι η ΕΟΕ θα εκφράσει την αντίθεσή της στο σενάριο της παραχώρησης του Ολυμπιακού Σταδίου: «Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς τον ιδιοκτήτη του ΟΑΚΑ. Και ιδιοκτήτης είναι η ΕΟΕ. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θέλουν. Είμαστε αντίθετοι όμως, γιατί θέλουμε το ΟΑΚΑ να μείνει στους αθλητές και τον υψηλό Αθλητισμό. Δεν θα αφήσουμε στον δρόμο τους Έλληνες αθλητές. Πώς είναι δυνατόν να μας ζητούν για παράδειγμα το ποδηλατοδρόμιο και να αφήσουμε στον δρόμο χωρίς να υπάρχει άλλο αθλητικό κέντρο τους αθλητές; Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σενάριο».