Επιστολή Γιαννακόπουλου στον Αλαφούζο για την αγορά της ΠΑΕ

Επιστολή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλαν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το «Athens Alive» προκειμένου να δώσουν επίσημη μορφή στο ενδιαφέρον της κοινοπραξίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.

Επιστολή Γιαννακόπουλου στον Αλαφούζο για την αγορά της ΠΑΕ

Η μοναδική προϋπόθεση που υπάρχει στην επιστολή είναι να προχωρήσει το project του Ολυμπιακού Σταδίου, με τους υπεύθυνους να βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών ο κ. Αλαφούζος θα πρέπει να κάνει αποδεκτή την πρόταση του «Athens Alive» μόλις η κυβέρνηση δώσει το «οκ» για το ΟΑΚΑ. Τότε οι δύο πλευρές θα υπογράψουν, όμως για να συμβούν όλα αυτά μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι να σταματήσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κάθε συζήτηση με άλλο ενδιαφερόμενο.

Οι όροι των υποψήφιων επενδυτών

Στην επιστολή αναγράφονται και τέσσερις όροι. Αυτοί αναφέρουν ότι οι αγοραστές θα αναλάβουν τα χρέη, θα γίνει πρώτα οικονομικός έλεγχος, το ποσό της μεταβίβασης θα συμφωνηθεί ανάμεσα στους κ.κ. Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο και τέλος η κοινοπραξία δεσμεύεται να αναλάβει ότι έχει σχέση με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μπορεί να αξιοποιηθεί εμπορικά.

Αναλυτικά:

Η κοινοπραξία θα αγοράσει ό,τι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή το όνομα, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τα πάντα.

Ο αγοραστής θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μείον κάποια συμφωνηθέντα χρέη.

Η τιμή θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο παραγόντων.

Προϋποθέσεις: α. Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ. β. Οι μέτοχοι θα εγγυηθούν ότι τα στοιχεία που παραδόθηκαν προς έλεγχο είναι ακριβή. γ. Η τελική πρόταση να περάσει από το Δ.Σ. των αγοραστών. δ. Να έχουν ολοκληρωθεί οι άδειες όλων των υπό συζήτηση θεμάτων για το project του ΟΑΚΑ. ε. Ο αγοραστής θα ετοιμάσει μία πρώτη ενδεικτική συμφωνία δύο εβδομάδες αφότου υπογραφεί από τον Γιάννη Αλαφούζο η αποδοχή των όρων της επιστολής.