Ολυμπιακός: Πρώτα νίκες, μετά μεταγραφές

Ο 1,5 μήνας που απομένει έως τις γιορτές θα κρίνει το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού για τον χειμώνα. Μέχρι τότε υπάρχουν πολλά καθοριστικά ματς για τη θέση της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Πρώτα νίκες, μετά μεταγραφές

Οι κεραίες του Ολυμπιακού για σέντερ φορ και εξτρέμ είναι ανοιχτές εδώ και καιρό, με το πρόβλημα στο γκολ να είναι ο βασικός λόγος, αλλά και οι τραυματισμοί που έβγαλε ο Αχμέντ Χασάν να φέρνουν έναν μεγάλο προβληματισμό, όπως σημειώσαμε από χτες.

Τα σενάρια έχουν αρχίσει με το θέμα του Μήτρογλου, για το οποίο δεν θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις διότι από καμία πλευρά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ενώ συνεχίζονται μετά τη διαπίστωση ότι ο νέος τραυματισμός του Χασάν είναι σοβαρός και ουσιαστικά θα τον έχει νοκ άουτ για μια νέα σειρά αγώνων, όπως συνέβη άλλες τρεις φορές από την αρχή της περιόδου. Οι περιπτώσεις των Γκαρσία του Άρη, Μασούρα του Πανιωνίου, αλλά και άλλες από το εξωτερικό έχουν διαδοθεί ως υποψήφιοι στόχοι, αλλά ο Ολυμπιακός να έχει κάνει κάτι μέχρι στιγμής ουσιαστικό δεν φαίνεται ότι έχει βάση.

Προφανώς ο Μαρτίνς θα ήθελε κάτι πιο αποτελεσματικό στην κορυφή της επίθεσης ή και στα άκρα της, με τους αριθμούς να αιτιολογούν τέτοιες επιθυμίες, ωστόσο αυτό που ξέρει καλύτερα απ' όλους ο Πορτογάλος είναι πως το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού για τον Γενάρη θα έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη θέση που θα έχει η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα ματς που ακολουθούν μέχρι τις γιορτές είναι πολύ κρίσιμα, με πιο μεγάλες δυσκολίες στα ευρωπαϊκά με Μπέτις και Μίλαν, αλλά και στα εγχώρια με Ατρόμητο και Ξάνθη εκτός έδρας. Εφόσον ο Ολυμπιακός τα έχει πάει καλά και είναι μέσα στους στόχους, τότε η μεταγραφική δράση μπορεί να γίνει έμπρακτη στο επιθετικό κομμάτι και πιθανώς όχι μόνο. Σε διαφορετική περίπτωση, δύσκολο.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να πάρει περισσότερα πράγματα στο γκολ από το υπάρχον υλικό, με τους Φορτούνη, Λάζαρο, Ποντένσε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και την αναμενόμενη επιστροφή Γκερέρο να φέρνει κάποια αισιοδοξία βελτίωσης. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά όπως ο Μάνος, ο Ναουέλ, ο Φετφατζίδης που χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο ώστε να έρθουν νίκες και προκρίσεις. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Για το τι θα γίνει μετά, βλέπουμε. Για τον Χασάν, για το αν θα αντικατασταθεί κλπ.