Ντέμης για ΑΕΚ: «Θέλει λίγες κινήσεις»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε ένα μίνι απολογισμό της φετινής πορείας της ΑΕΚ και μίλησε για το τι χρειάζεται για την επόμενη σεζόν.

Ντέμης για ΑΕΚ: «Θέλει λίγες κινήσεις»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στην εκπομπή της Nova «Monday FC» για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ και έκανε ένα μίνι απολογισμό των όσων έκαναν φέτος οι «κιτρινόμαυροι».

«Η ΑΕΚ δημιουργικά δεν υπολείπεται της περσινής. Τη διαφορά την έκανε η άμυνα, οι αντίπαλοι βρήκαν παραπάνω ευκαιρίες. Τη διάβασαν οι αντίπαλοι. Ίσως επίσης ο Αλμέιδα δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί την ομάδα έχοντας τόσα πολλά απαιτητικά ματς στην Ευρώπη. Απορρόφησαν πολλή ενέργεια από τους παίκτες. Η ΑΕΚ δεν τελείωσε όπως πέρυσι στα κόκκινα, ήταν λίγο κουρασμένη. Τα ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη είχαν πολλή ένταση. Ίσως θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Συνεχίζοντας ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ τόνισε:

«Πέρυσι πήρε νταμπλ, φέτος το έχασε για ένα γκολ, για μια φάση. Αν δεν έμπαινε το γκολ του Σάστρε θα το έπαιρνε η ΑΕΚ. Δηλαδή αν δεν έμπαινε το γκολ εκείνο θα ήταν επιτυχημένος ο Αλμέιδα και τώρα είναι αποτυχημένος; Καλά τα πήγε, θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα».

Ο Ντέμης είπε ακόμη: «Ξεχώρισε ο Βίντα, παρότι η ΑΕΚ αμυντικά δεν ήταν τόσο καλή. Άλλωστε δεν έχει να κάνει με τους δύο στόπερ αυτό. Επίσης ξεχώρισαν ο Ελίασον, ο Αμραμπατ. Ο Πόνσε επίσης, απλά άργησε να πάρει μπρος. Έλειψε το καλό φίνις του Τσούμπερ, του Γκατσίνοβιτς, του Αραούχο. Ο Αραούχο έδινε το σύνθημα για την πίεση της ΑΕΚ. Έλειψε κι αυτό φέτος. Με υγιή Αραούχο ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η ΑΕΚ θέλει λίγες καλές κινήσεις. Δεν είναι μια ομάδα που θέλει πολλές αλλαγές. Γιατί να κάνει πολλές αλλαγές; Θέλει συγκεκριμένες και λίγες αλλαγές».