Ολυμπιακός: Τα χαμένα ημίχρονα και οι πολλές ευκαιρίες

Στο πλαίσιο του «ελέγχου προόδου» των 16 ομάδων της SuperLeague μετά το 1/3 του πρωταθλήματος, παρουσιάζουμε σήμερα τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Τα χαμένα ημίχρονα και οι πολλές ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του σε σχέση με την περσινή σεζόν και με νέο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς ρίχτηκε στη… μάχη του πρωταθλήματος. Βασικός στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού πέρσι έχασαν τα ηνία μετά από επτά συνεχόμενες κατακτήσεις.

Με την ολοκλήρωση των δέκα πρώτων αγωνιστικών οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας έξι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Σε αυτές τις πρώτες δέκα αγωνιστικές ξεχωρίζει ο Κώστας Φορτούνης με την παρουσία του ο οποίος έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό. Η ομάδα του Πειραιά έχει σοβαρή αδυναμία στο σκοράρισμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει νικήσει κανένα από τα τρία μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Μειονέκτημα του Ολυμπιακού είναι τα χαμένα πρώτα ημίχρονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πειραιώτες στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια τους δεν έχουν σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά. Επίσης μόνο σε δύο ματς ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει πάνω από ένα γκολ και αυτό το πέτυχε με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατάταξη: 3

Ρεκόρ: Νίκες 6 Ισοπαλίες 2 Ήττες 2

Επίθεση: 13 γκολ

Άμυνα: 5 γκολ

Ασίστ: 8

Δοκάρια: 7

Πέναλτι: 2 (1)

Κάρτες: 18 κίτρινες

Πρώτος σκόρερ: Φορτούνης, Χασάν 2 γκολ

Πρώτος σε συμμετοχές: Ελαμπντελαουί 956 λεπτά

Εισιτήρια: 22.081 μ.ο

Αύριο, η Ξάνθη