Η επιτροπή για το Μουσείο προσφυγικού πολιτισμού της ΑΕΚ

Παρουσιάστηκε σήμερα (14/11) σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης η Επιστημονική Επιτροπή του Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Η επιτροπή για το Μουσείο προσφυγικού πολιτισμού της ΑΕΚ

«Η κιβωτός της Ρωμιοσύνης», όπως την βάφτισε ο Γιώργος Λιάνης που ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την επιστημονική επιτροπή συγκροτούν μεγάλες προσωπικότητες.

Πρόεδρος είναι η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ενώ επίτιμος πρόεδρος ο Μίκης Θεοδωράκης. Στην τιμητική επιτροπή βρίσκονται ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο μουσικοσυνθέτης Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας.

Μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Νέας Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, ο θεατρολόγος Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ηθοποιός και πολιτικός Άντζελα Γκερέκου, ο τραγουδιστής Παντελής Θαλασσινός, ο οικονομολόγος Θεόφιλος Καστανίδης, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, ο ζωγράφος Ιωάννης Μετζικώφ, ο διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ανδρέας Μπαλτάς, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, ο καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Ουζούνογλου, η ιστορικός Αρχοντία Παπαδόπουλου, ο δάσκαλος Χάρης Σαπουντζάκης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, ο καθηγητής ιστορίας Κώστας Φωτιάδης, ο ιστορικός Κυριάκος Χήνας και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.