Ολυμπιακός: Ο φόβος του Μεντιλίμπαρ ενόψει Φιορεντίνα

Ποιος είναι ο φόβος που έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει του τελικό του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Ολυμπιακός: Ο φόβος του Μεντιλίμπαρ ενόψει Φιορεντίνα

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό πλέον είναι αποκλειστικά στον τελικό του Conference League. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το μίνιμουμ των στόχων τους. Δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με την τρίτη θέση, αλλά από την άλλη έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πήραν τουλάχιστον το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του όλο το χρόνο για να ασχοληθεί μόνο με αυτό το παιχνίδι και με τίποτα άλλο. Είναι ένα ματς ιστορικής σημασίας για την ομάδα του Πειραιά, αφού έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο και να γίνει το πρώτο ελληνικό κλαμπ που το κάνει αυτό σε επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Την Κυριακή στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς που η ομάδα του Πειραιά έδειξε δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο ημίχρονο είδε τον αντίπαλο της να δημιουργεί αρκετές φάσεις και να έχει θέμα στη δημιουργία.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βρήκε τον καλό του εαυτό και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να είναι χαμένο. Όπως και να 'χει ο Μεντιλίμπαρ είδε θετικά και αρνητικά στοιχεία από τους ποδοσφαιριστές του.

Το θέμα του Βάσκου προπονητή ενόψει του αγώνα με τη Φιορεντίνα έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι η ομάδα του θα μείνει χωρίς παιχνίδι στα πόδια της για δέκα ημέρες μέχρι τον τελικό. Αυτό είναι ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Από τη μία ο Ολυμπιακός θα είναι αρκετά φρέσκος, αλλά από την άλλη ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγει εκτός ρυθμού.

Η ιταλική ομάδα από την πλευρά της έχει παιχνίδι στις 23 του μήνα, αφού θα παίξει εκτός έδρας κόντρα στην Κάλιαρι. Οι «βιόλα» θα παίξουν ένα ματς μέχρι τον τελικό με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν με προπονήσεις την προετοιμασία τους.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει τον φόβο η ομάδα του να χαλαρώσει, αλλά από την άλλη είναι πεπεισμένος πως οι ποδοσφαιριστές του θα δείξουν στη Νέα Φιλαδέλφεια τον πραγματικό τους εαυτό.