ΑΕΚ: Ο Πινέδα πιο επιδραστικός στη Super League

Στην έρευνα του CIES για τους παίκτες με τη μεγαλύτερη επίδραση στα διεθνή πρωταθλήματα, ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ ήταν πρώτος για την ελληνική λίγκα. Ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι παγκοσμίως. 

ΑΕΚ: Ο Πινέδα πιο επιδραστικός στη Super League

O Μεξικανός μέσος της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης στην ελληνική Super League τη σεζόν 2023/24, σύμφωνα με έρευνα του Cies Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), η οποία παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές των οποίων οι επιδόσεις είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο κατά τη σεζόν 2023/24 σε 54 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Η βαθμολογία υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις των παικτών σε έξι τομείς του παιχνιδιού, τα λεπτά του εγχώριου πρωταθλήματος και τα αποτελέσματα.

Η υψηλότερη αξία (98,5) για οποιαδήποτε θέση καταγράφηκε για τον Ισπανό μέσο της Μάντσεστερ Σίτι Ρόδρι, μπροστά από τον Ελβετό μέσο Γκράνιτ Τσάκα (92,3/Λεβερκούζεν) και τον Μάρτιν Έντεγκααρντ (89,9 Άρσεναλ)


Στην πρώτη δεκάδα της Super League τον Πινέδα ακολούθησαν οι Τάισον, Ελίασον Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Βίντα, Έσε, Φορτούνης, Ποντένσε, Ροντινέι.