Ολυμπιακός: Η σημασία των ισοπαλιών

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο με το 2-2 στη Λεωφόρο, με τη βαθμολογία να δείχνει ότι εάν είχε κάνει το ίδιο σε μερικά ακόμη ντέρμπι θα ήταν αυτός στην κορυφή. 

Ολυμπιακός: Η σημασία των ισοπαλιών

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα μαθημένη διαχρονικά να κυνηγά τη νίκη σε κάθε αγώνα της και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Με μία ισοπαλία, πάντως, αυτό το 2-2 στην τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο πήρε την τρίτη θέση στη Super League και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν δίχως να ασχολείται με το τι θα γίνει στον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου. Πλέον μπορεί μέσω της κατάκτησης του Conference League να φτιάξει όλη την προετοιμασία του και την επόμενη χρονιά του, περνώντας απευθείας στον διευρυμένο όμιλο του νέου Europa League.

Κοιτάζοντας κάποιος τη βαθμολογία του πρωταθλήματος παρατηρεί ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες με τις λιγότερες ισοπαλίες, από πέντε. Έξι είχε ο Παναθηναϊκός και εννιά η ΑΕΚ από τους διεκδικητές. Μόνο που ο Ολυμπιακός έκανε οκτώ ήττες, ενώ ο ΠΑΟΚ που πήρε το πρωτάθλημα είχε έξι και η ΑΕΚ που βγήκε δεύτερη μόλις τέσσερις.

Σε αρκετά από τα ντέρμπι στη διάρκεια της σεζόν ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία και να κόψει ταυτόχρονα βαθμούς από τις άλλες ομάδες. Μπορούσε να το είχε κάνει με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ειδικά με την ΑΕΚ στο ντέρμπι των play off, εκεί όπου αντί να νικήσει όπως άξιζε, δεν έσωσε ούτε το βαθμό.

Ας αφήσουμε στην άκρη τους χαμένους βαθμούς σε αγώνες με τους πιο μικρούς, με ήττες και ισοπαλίες. Όπως και τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή αυτό που διακόπηκε με τον ΠΑΟ ενώ ήταν... ισόπαλο. Μερικούς βαθμούς παραπάνω να είχε ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι (και κομμένους για τους υπόλοιπους) τώρα η εικόνα θα ήταν αλλιώς.

Κι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για τη σημασία βαθμοσυγκομιδής (κι ας μην είναι τρίποντα πάντα) στα μεγάλα παιχνίδια της επόμενης σεζόν για το στόχο της επιστροφής στην κορυφή της λίγκας.