Ολυμπιακός: Ο πρώτος που πρέπει να μείνει

Σε πολλούς παίκτες από το τωρινό ρόστερ του ο Ολυμπιακός έχει λόγους να ποντάρει για τη νέα σεζόν, αλλά ο Ντανιέλ Ποντένσε φιγουράρει. 

Ολυμπιακός: Ο πρώτος που πρέπει να μείνει

Για τον Ντανιέλ Ποντένσε έγινε ολόκληρο θέμα πριν από λίγες μέρες με τα δάκρυά του από συγκίνηση στο Φάληρο μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός και ο Πορτογάλος ξεκαθάρισαν ότι θα επιδιώξουν να βρεθεί ο τρόπος και να μείνει... μόνιμα στην ομάδα παρά τα όποια εμπόδια θα προβάλλει η Γουλβς που φυσικά θα κοιτάξει το οικονομικό συμφέρον της. Κι ο Ποντένσε μπορεί να έφυγε από την αγγλική ομάδα με σκοπό να μην επιστρέψει εκεί, αλλά απλό δεν είναι. Ούτε και για την Γουλβς να τον κρατήσει για τον ένα χρόνο συμβολαίου που απομένει. Το συμφέρον λογικά θα βρεθεί ο τρόπος να είναι κοινό.

Ο Ποντένσε έχει την ικανότητα να πάρει τον Ολυμπιακό του 0-2 στη Λεωφόρο, να τον κρατήσει όρθιο και να τον φέρει στην ισοφάριση με σπέσιαλ Premier League γκολ και με σέντρα για τον χαρισματικό επιθετικό που θα παραμένει τέτοιος όσο παίζει και λέγεται Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο Πορτογάλος στο πρώτο ημίχρονο είχε την καλύτερη στιγμή με το σουτ που έβγαλε ο Λοντίγκιν. Στο δεύτερο έκανε τα πάντα, δοκάρι, γκολ, ασίστ, αλλά κυρίως ηγετική παρουσία και με ξεκάθαρο μήνυμα προς συμπαίκτες και αντίπαλους ότι δεν είχε τελειώσει τίποτα μετά το δεύτερο γκολ των «πράσινων». Έχει κι άλλους τέτοιους παίκτες ο Ολυμπιακός, ο Ποντένσε φιγουράρει στη λίστα. Ακόμη και στην αποβολή του, έβγαλε το χέρι αντικανονικά πηδώντας πιο ψηλά από αντίπαλο ενάμιση κεφάλι ψηλότερο.

Ο Ολυμπιακός βγήκε τρίτος και δεν θα ασχοληθεί καν με τον τελικό του Κυπέλλου στις άδειες εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Θα ασχοληθεί με τον τελικό του Conference League στις γεμάτες της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Μεντιλίμπαρ είπε σωστά ότι πρέπει η ομάδα του να παίξει καλά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σε μία άλλη οπτική, εάν ο Ολυμπιακός παίξει με το πάθος και την ποιότητα του Ποντένσε μετά το 0-2 του ΠΑΟ, θα την πάρει την κούπα. Αν και βέβαια τέτοιο τρόπαιο μπορείς να το πάρεις μόνο με εμφανίσεις συνολικής μάχης και καλής απόδοσης, όπως στις φετινές νίκες με Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Όμως οι εκρήξεις προσωπικοτήτων, όπως στο μυθικό 6-1 ή στις τεσσάρες του Μπέρμπιγχαμ και της Τούμπας, πάντα μετρούν σε τέτοιες κορυφαίες επιδιώξεις.

Όπως μέτρησε για τον ΠΑΟΚ ώστε να πάρει τελικά τον τίτλο η προσωπικότητα ενός παίκτη του που υπέγραψε τις τελευταίες κρίσιμες νίκες. Του Τάισον. Ανάμεσά τους και εκείνη με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Βραζιλιάνος έβαλε το πρώτο γκολ σε ισορροπημένο έως τότε ντέρμπι, το οποίο οι Πειραιώτες είχαν πάει να κερδίσουν ώστε να συνεχίσουν να έχουν την τύχη στα δικά τους χέρια. Το πρωτάθλημα πήγε στην Τούμπα, μόνο που ο Ολυμπιακός δεν έχει τώρα να σκέφτεται τί και πώς για το πρωτάθλημα που τελείωσε. Για ένα δεκαήμερα ούτε για το επόμενο. Ούτε για τίποτα εγχώριο...