Ολυμπιακός: Τα «άλλα» κίνητρα ενός ντέρμπι

Η βαθμολογία και η ψυχολογία είναι σημαντικοί λόγοι για τον Ολυμπιακό ώστε να νικήσει στη Λεωφόρο. Υπάρχουν, όμως, ξεχωριστά κίνητρα στην έδρα του Παναθηναϊκού. 

Ολυμπιακός: Τα «άλλα» κίνητρα ενός ντέρμπι

Το πρωτεύον για τον Ολυμπιακό είναι να νικήσει ή να μη χάσει από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στη Λεωφόρο ώστε να πάρει την τρίτη θέση και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ασχέτως τι θα γίνει στους επερχόμενους τελικούς Κυπέλλου και Conference League. Αυτό μετράει πάνω απ' όλα.

Επίσης σημαντικό είναι να έχει ένα καλό αποτέλεσμα έτσι ώστε να πάει στο ιδανικότερο κλίμα για το δεκαήμερο της προσμονής και της προετοιμασίας πριν από τη μάχη για την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της ποδοσφαιρικής ιστορίας του, λίγες εβδομάδες μετά από αυτή της ομάδας Νέων.

Επειδή, όμως, μιλάμε για ντέρμπι αιωνίων, το οποίο είναι το κορυφαίο στην Ελλάδα όποια κι αν είναι η βαθμολογική ή αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, η νίκη για τον Ολυμπιακό θα έχει και σημασία γοήτρου.

Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νικήσει φέτος ο Ολυμπιακός, αφού το έκανε προσφάτως επί της ΑΕΚ. Στην κανονική διάρκεια ήταν το επεισοδιακό παιχνίδι που διακόπηκε ενώ ήταν ισόπαλο, στον δεύτερο γύρο ήττα με 2-0. Στο Κύπελλο ισοπαλίες και στα δύο ντέρμπι, με αποκλεισμό στα πέναλτι. Στα play off ήττα με 1-3, με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ που έχει και προσωπικό λόγο για ρεβάνς.

Πέντε ματς σε μία σεζόν είναι πολλά. Όσο κι αν για τον Παναθηναϊκό ήταν καταδικαστικό το τελευταίο περσινό με το γκολ του Ρέαμπτσιουκ.

Στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει τρία χρόνια. Από εκείνο το 1-4, τέτοιες μέρες (16/5) του 2021. Σε ένα ματς που είχε κατακτήσει από νωρίς τον τίτλο και είχε κάνει επίδειξη ισχύος με Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Έκτοτε, σε έξι ντέρμπι σε αυτό το γήπεδο ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει. Έχει τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Θα πρέπει να είναι και αυτός ένας σοβαρός λόγος για τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του, ειδικά τους παλαιότερους, ώστε να σπάσει αυτό το σερί.