Ολυμπιακός: Γιατί τώρα κρύβει περισσότερους κινδύνους ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση με τον Φατίχ Τερίμ, αλλά η αποχώρηση του Τούρκου αλλάζει τα δεδομένα και στον Ολυμπιακό προετοιμάζονται για ένα ντέρμπι με τα όλα του!

Ολυμπιακός: Γιατί τώρα κρύβει περισσότερους κινδύνους ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την κατηφόρα το τελευταίο διάστημα με τον Φατίχ Τερίμ και δεν έλεγε να σταματήσει. Έφερε τρεις ήττες με κάτω τα χέρια. 0-3 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, 0-1 από τον Άρη στη Λεωφόρο με τον Τερίμ να βάζει τρία βαριά φορ και δεν έβγαλε φάση το «τριφύλλι» και 1-4 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αν ο Φατίχ Τερίμ παρέμενε στο τιμόνι των «πρασίνων», τότε θα γινόταν μία διαφορετική συζήτηση, καθώς ακόμη κι ένας ουδέτερος παρατηρητής μπορούσε να διακρίνει ότι οι σχέσεις μεταξύ προπονητή και παικτών δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα προετοιμάσει τώρα έναν Ολυμπιακό για να πάει στη Λεωφόρο να παίξει ένα ντέρμπι με τα όλα του, με το έπαθλο φυσικά να είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος.

Είναι δεδομένο ότι ο Χρήστος Κόντης όλο και κάποιο τρικ θα επιδιώξει να κάνει για να αιφνιδιάσει τον Μεντιλίμπαρ. Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να εμφανίσει από το πουθενά κάποιους παίκτες που δεν είχαν καμία τύχη με τον Τερίμ (βλέπε Σένκεφελντ ή Αϊτόρ), αλλά σίγουρα θα προσεγγίσει το ντέρμπι με μία τελείως διαφορετική τακτική συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Είναι σαφές ότι πλέον ο Παναθηναϊκός κρύβει περισσότερους κινδύνους σε σχέση με τον Παναθηναϊκό του Τερίμ.

Πρώτον, η παρουσία του Κόντη θα αναγκάσει κάποιους ποδοσφαιριστές να παίξουν και για εκείνον, γιατί δεν είναι μυστικό ότι τον γούσταραν το διάστημα που βρισκόταν στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Δεύτερον, ιστορικά δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο μία μεγάλη ομάδα να προέρχεται από τρεις σερί ήττες και να υποχρεώνεται και σε τέταρτη.

Τρίτον, ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει φέτος τον Παναθηναϊκό. Ούτε τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς, ούτε τον Παναθηναϊκό του Τερίμ. Οπότε, αυτό από μόνο του λέει κάτι ως προς σημαίνει πολλά ως προς το πόσο δύσκολο είναι το ντέρμπι.

Τέταρτον, όταν μιλάμε για παιχνίδι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, παραμένει πάντοτε ντέρμπι και είναι ειδικών συνθηκών. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη, όταν η μία ομάδα (εν προκειμένω ο Παναθηναϊκός) έχει νέο προπονητή στον πάγκο της.

O Μεντιλίμπαρ πάντως θα ετοιμάσει έναν Ολυμπιακό που θα επιχειρήσει να κάνει το παιχνίδι του και στη Λεωφόρο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν θα αλλάξει το σκεπτικό του και τη φιλοσοφία του... Φουλ πίεση και επίθεση θα είναι το πλάνο του και στο ντέρμπι της Κυριακής (19/5).