Μάντζιος: «Θέλουμε τη νίκη για το γόητρο»

Ο Άκης Μάντζιος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Άρης θα διεκδικήσει τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής (19/5, 20:00) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Μάντζιος: «Θέλουμε τη νίκη για το γόητρο»

Ο Άρης μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορος, ωστόσο θα κυνηγήσει την νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής (19/5, 20:00) απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε περίπτωση που πάρει το διπλό, τότε θα στεφθεί πρωταθλητής.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στο παιχνίδι, αλλά και στους λόγους που οδηγούν τους «κίτρινους» στη διεκδίκηση των τριών βαθμών.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το γεγονός ότι τα έφερε έτσι η συγκυρία, ώστε να κρίνεται το πρωτάθλημα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: «Είναι το ντέρμπι της πόλης και πράγματι τα έφερε έτσι η συγκυρία, ώστε να κρίνεται ο πρωταθλητής από αυτό το συγκεκριμένο! Για εμάς είναι ένα παιχνίδι γοήτρου, στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε να νικήσουμε για εμάς, όπως σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κι όπως γίνεται πάντα στα ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ».

Για το εάν η ομάδα είναι στην κατάσταση που ο ίδιος θέλει: «Με το πλάνο που έχουμε κάνει εδώ και δύο μήνες σε ό,τι αφορά στην ομάδα και τη διαχείριση που κάναμε στη χρησιμοποίηση των παικτών εν όψει του τελικού του Κυπέλλου, είμαστε μέσα στο στόχο μας, σχετικά με το πώς έπρεπε να είμαστε στο φινάλε της σεζόν. Η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αν εξαιρέσουμε τον Βέλεθ, δεν έχουμε κάποιον άλλον τραυματία παίκτη. Το πλάνο, δηλαδή, μάς έχει βγει καλά!»

Για το πώς περιμένει τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο κίνητρο αυτή τη στιγμή, να βγει πρωταθλητής! Αυτά τα παιχνίδια μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, όμως, πάντα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ, πράγματι, είναι σε καλή κατάσταση. Έχει κάνει τρεις νίκες στα τρία τελευταία ντέρμπι που έδωσε στην Τούμπα και σίγουρα οι παίκτες του είναι σε πολύ καλή ψυχολογική διάθεση. Όπως είπα, όμως, αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα και παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα και πόσο θέλει καθεμιά το ματς!»

Για το πώς συζητούν ο ίδιος με τους παίκτες του ότι ο Άρης βρέθηκε να συμμετέχει σε δύο τελικούς: «Μπροστά μας είναι ένα ντέρμπι, στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε τη νίκη για εμάς. Δεν έχουμε επιπλέον άγχος ή παραπάνω πίεση σε σχέση με άλλα παιχνίδια, στα οποία επίσης θέλουμε τη νίκη».

Όσο για τον τελικό Κυπέλλου, που ακολουθεί: «Δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα στον αντίπαλο. Θα δούμε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ το κομμάτι του τελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό».