Τα μόνα κέρδη του Ολυμπιακού από το ντέρμπι

Η… γυαλάδα στο μάτι του Σισέ, ο Κούτρης που έχει επιστρέψει για τα καλά και η συνεργασία Καμαρά – Ομάρ.

Τα μόνα κέρδη του Ολυμπιακού από το ντέρμπι

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τη διαιτησία, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έκαναν λόγο για δική τους ευθύνη (ο Κούτρης για παράδειγμα), αλλά από το χθεσινό ντέρμπι μπορεί να προκύψουν και κάποια κέρδη.

Όπως για παράδειγμα ότι ο Μαρτίνς είδε τουλάχιστον ορισμένους ποδοσφαιριστές να καταθέτουν την ψυχή τους από το 1ο εώς το 99ο λεπτό. Πρώτος και καλύτερος ο Παπέ Σισέ, στον οποίο ο Πορτογάλος είδε τη… γυαλάδα στο μάτια του. Μια γυαλάδα που απαιτείται για ντέρμπι Ολυμπακού – Παναθηναϊκού.

Δεν ήταν μόνο η φάση του γκολ. Ήταν η γενικότερη παρουσία του τόσο ως στόπερ, όσο και ως… φορ στα τελευταία 20 λεπτά.

Επίσης, αυτό που θα κρατήσει σίγουρα ο Μαρτίνς είναι ότι ο Κούτρης έχει επιστρέψει για τα καλά. Μπορεί να το… παράκανε στο τέλος με τις γιόμες, να έχασε και κάποια κοντρόλ, ωστόσο, το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό, γιατί από το ξεκίνημα έχει μπει φουριόζος και κυρίως με τη νοοτροπία που είναι υπεραπαραίτητη για τέτοια παιχνίδια.

Το τρίτο κέρδος είναι και η συνεργασία Καμαρά – Ομάρ. Ο Μαρτίνς την είδε στο γκολ του Σισέ, θα μπορούσε να συμβεί και λίγο νωρίτερα μία επικίνδυνη κατάσταση στα «καρέ» του Παναθηναϊκού (δεν πρόλαβε ο Ομάρ), ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι από το ξεκίνημα της σεζόν ο Καμαρά με τον Ελαμπντελαουί δείχνουν να την έχουν δουλέψει αρκετά καλά τη συγκεκριμένη κομπίνα. Την μπαλιά δηλαδή του Αφρικανού και την «μπούκα» του Ομάρ από τα δεξιά. Άλλωστε, από μία τέτοια συνεργασία έχει προέλθει και το μοναδικό γκολ του Νορβηγού τη φετινή σεζόν (είχε ανοίξει το σκορ στο 5-0 επί του ΠΑΣ).

Θα μπορούσε κάποιος να πει και για το "σφυροκόπημα" του Παναθηναϊκού στα τελευταία 20-25 λεπτά, όμως, θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι ότι ναι μεν έβγαλαν διάθεση οι "ερυθρόλευκοι" απέναντι στο "τριφύλλι" που αγωνίστηκε για αρκετά λεπτά με δύο τραυματίες (Μουνιέ, Μακέντα), ωστόσο, το ερώτημα που πλανάται είναι για ποιο λόγο δεν μπήκαν με την ίδια διάθεση από το ξεκίνημα.

Κατά τ’ άλλα, ο Μαρτίνς έχει πολλά πράγματα να λύσει στη συνέχεια με πρώτο-πρώτο φυσικά το θέμα του γκολ. Είναι ένας τομέας που ταλαιπωρεί τον Ολυμπιακό εδώ και δύο μήνες, από εκείνη την «πεντάρα» επί του ΠΑΣ. Με εξαίρεση το 5-1 επί της Ντουντελάνζ, σε όλα τα υπόλοιπα ματς δεινοπάθησε για να βρει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα.