Τη μεγάλη αλήθεια την είπε ο Κούτρης

Η δήλωση του Λεονάρντο, ο Ελβετός ρέφερι, τι έγινε και ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

Τη μεγάλη αλήθεια την είπε ο Κούτρης

Πριν γράψουμε το οτιδήποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό πάντα θα είναι διαφορετικό και ειδικών συνθηκών. Είτε ο ένας έχει μέσα τον Τζόρτζεβιτς και ο άλλος τον Βαζέχα, είτε παίζουν πιτσιρικάδες κόντρα σε ποδοσφαιριστές αξίας. Όποιες συνθήκες και να υπάρχουν εκείνο που δεν μπορούν να αλλάξουν είναι ότι πρόκειται για το ντέρμπι "αιωνίων" και τη δίψα όσων φορούν τις φανέλες να πάρουν τη νίκη.

Πάμε τώρα στο ματς στο οποίο είχαν διαμορφωθεί διαφορετικές συνθήκες. Ο Ολυμπιακός ήταν σε ένα πολύ καλό μομέντουμ μετά τις νίκες επί του Άρη και της Ντουντελάνζ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι μία νεανική ομάδα που ξεκίνησε με άλλες προδιαγραφές και αλλιώς εξελίσσεται. Οι "πράσινοι" απέδρασαν από το "Γ. Καραϊσκάκης" με τον βαθμό και για το τι έφταιξε γίνεται και θα γίνει μεγάλη κουβέντα. Τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό.

Πολλά θα ειπωθούν κι άλλα τόσα θα γραφτούν. Ο Λεονάρντο Κούτρης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα είπε τα πράγματα όπως έχουν: «Στην τύχη και στα γκολ, που δεν βάζουμε και στις ευκαιρίες, που δεν εκμεταλλευόμαστε. Θα το φτιάξουμε αυτό, δεν μπορεί θα γυρίσει, δεν μπορεί σε κάθε ματς να κάνουμε τόσες ευκαιρίες και να δεχόμαστε γκολ από μισή φάση του αντιπάλου. Μας αδικεί το αποτέλεσμα. Έπρεπε να έχουμε πάρει τους τρεις βαθμούς σήμερα. Είμαστε εμείς υπαίτιοι αυτής της ισοπαλίας», είπε ο Έλληνας μπακ.

Και κάπως έτσι είναι αλήθεια. Θα συμφωνήσω ότι ο Ελβετός ρέφερι δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό. Είναι πράγματι άσχημο να μην καταλογίζει αυτές τις παραβάσεις. Από την άλλη, όμως, οι Πειραιώτες δεν έπρεπε να έχουν πέσει στην ανάγκη του. Ακύρωσε το γκολ του Λάζαρου, αλλά ο Ποντένσε στο 38' για την κλάση του έπρεπε να έχει κάνει το 1-0 και να έχουν τελειώσει τα πάντα.

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει μπει παθιασμένος και να μην έχει αφήσει τον Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι κάτι μπορεί να κάνει σε αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσε να έχει κυνηγήσει με μεγαλύτερη λογική το γκολ και να έχει έρθει όπως θα μπορούσε και ο προπονητής να μην έχει ρισκάρει βγάζοντας τον Φορτούνη από τη θέση του. Ο Ολυμπιακός έδωσε ο ίδιος δικαιώματα και ο Πέδρο Μαρτίνς χάλασε μόνος του το σχήμα που σίγουρα του έδινε νίκες και θετικά αποτελέσματα. Φυσικά όλα αυτά είναι υποθετικά, αφού θα μπορούσε και πάλι να έχει στραβώσει το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει δώρο βαθμούς στους αντιπάλους του και να μην παίρνει ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σαφώς και δεν ήρθε η καταστροφή, όμως, είναι ένα ματς που δίνει τροφή για σκέψη.