Τερίμ: «Μόνο ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι στον Κώτσιρα»

Ο Φατίχ Τερίμ στάθηκε στη φάση που διαμαρτύρονται στον Παναθηναϊκό για πέναλτι στον Κώτσιρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. 

Τερίμ: «Μόνο ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι στον Κώτσιρα»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ μίλησε μετά την ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και στάθηκε σε μία φάση που ζήτησαν πέναλτι οι «πράσινοι».

Αναλυτικά όσα είπε:

*** «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Έπαιξαν πολύ καλά άξιζαν τη νίκη. Δεχθήκαμε νωρίς το γκολ μας χάλασε την ισορροπία. Δε μπορέσαμε να μπούμε στο ματς και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ήταν η χειρότερή μας εμφάνιση όσο είμαι εδώ».

*** «Στον Κώτσιρα ήταν πέναλτι θα μπορούσαμε να μπούμε στο ματς. Ο διαιτητής είναι ο μόνος που δεν είδε το πέναλτι, εκτός από αυτό δεν παίξαμε καλά. Αξίζαμε να χάσουμε δεν παίξαμε καλά».

*** «Δεν θα μας χαλάσει τα επόμενα παιχνίδια το αποτέλεσμα σήμερα. Αν είχαμε κερδίσει ή ισοπαλία θα είχαμε ελπίδες. Τώρα κάναμε τα πράγματα δύσκολα. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό θα συνεχίσουμε. Δεν θα τα παρατήσουμε. Τα έχουμε δει όλα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα πω κάτι άλλο για τον διαιτητή».

*** «Δεν παίξαμε καλά σήμερα. Να ξεκινήσω λέγοντας συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας. Παίξανε καλά, άξιζαν τη νίκη σήμερα. Δεν παίξαμε καλά, μόλις δεχτήκαμε νωρίς το γκολ, χάλασε η ισορροπία μας. Όσο περνούσε η ώρα, συνεχίσαμε να παίζουμε χειρότερα. Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι αν είχε δοθεί το πέναλτι στον Κώτσιρα, μήπως θα μπορούσαμε να μπούμε μέσα στο παιχνίδι. Μάλλον οι διαιτητές είναι λίγο περίεργοι σε αυτό το γήπεδο όποτε έρχονται. Κι αυτός ο διαιτητής μάλλον δεν έχει πολλή ποιότητα. Αυτό δεν αλλάζει ότι η ΑΕΚ άξιζε σήμερα τη νίκη, έπαιξε καλύτερα. Άσχετα από αυτό το λέω».

*** «Όταν περιγράφουμε το παιχνίδι, δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Αν είχε γίνει το 1-1 με το πέναλτι, θα μπορούσαμε να πούμε άλλα πράγματα. Κάναμε πιο εύκολα τα πράγματα για τον αντίπαλο, τους δώσαμε αρκετό χώρο, στο κέντρο τους δώσαμε αρκετές μπάλες. Μπορεί με μία ισοπαλία ή νίκη να μας είχε αλλάξει εντελώς η θέση. Στο τέλος χάσαμε τον αγώνα και δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς. Δεν παίξαμε καλά».

*** «Ως ρεπόρτερ εσείς έχετε δίκιο να μας πείτε αν παίξαμε καλά ή όχι. Ο μοναδικός που δεν επηρεάζεται και δεν τον νοιάζει είναι ο διαιτητής. Εμείς σήμερα που χάσαμε, δεν έγινε από το πέναλτι. Ούτε το VAR δεν είπε τίποτα, δεν το κάλεσε. Και μετά έρχεσαι και μας δίνεις κίτρινη κάρτα και μας λες πως δεν σε σεβόμαστε. Πώς θες να σε σεβόμαστε. Και να σκοράραμε με το πέναλτι, πάλι μπορεί να είχαμε χάσει. Ένα πέναλτι που είναι τόσο προφανές, δεν υπάρχει λόγος να φέρνουμε διαιτητή από τη Γαλλία και να ξοδεύουμε λεφτά γι' αυτό».

*** «Μέχρι να γίνει το τελευταίο σφύριγμα, δεν έχουμε σκοπό να τα παρατήσουμε. Αν έχουμε πιθανότητες, θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος. Μπορεί να ηττηθήκαμε σήμερα, αλλά δεν χάσαμε τα πάντα. Χάσαμε απλά ένα τεράστιο πλεονέκτημα σήμερα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Αλλά όπως βλέπετε τα αποτελέσματα, μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Γι' αυτό τον λόγο εμείς δεν έχουμε πρόθεση να τα παρατήσουμε, μέχρι το τέλος θα το κυνηγήσουμε.