Super League: Τα τρία ανοιχτά μέτωπα για την κορυφή

Σε Λαμία, «Κλ. Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια δίνονται τρεις κρίσιμες μάχες στην τελική ευθεία για τον τίτλο της Super League.

Super League: Τα τρία ανοιχτά μέτωπα για την κορυφή

Κάθε λάθος πλέον δεν θα μένει ασυγχώρητο. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Σήμερα διεξάγεται η 7η αγωνιστική των πλέι οφ και οι αναμετρήσεις σε Λαμία, «Κλ. Βικελίδης» και Νέα Φιλαδέλφεια θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο ποιες ομάδες θα είναι σε θέση ισχύος όταν θα αρχίσουν να βλέπουν την «καρό σημαία»!

Ο ΠΑΟΚ έχει θεωρητικά την πιο εύκολη δουλειά, καθώς φιλοξενείται στο «Αθ. Διάκος» από τη Λαμία. Ωστόσο, το ερωτηματικό για τους Θεσσαλονικείς είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Από τη μία πλευρά παρατηρήθηκε έλλειψη έντασης στην πρόσφατη ήττα του Καραϊσκάκη, λόγω του αγώνα που είχε δώσει με την Μπριζ. Από την άλλη είναι ένα καλό ερώτημα κατά πόσο είναι σε θέση να βοηθήσουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που έχουν ταλαιπωρηθεί με ιώσεις τις τελευταίες μέρες. Αν ο ΠΑΟΚ χάσει βαθμούς στη Λαμία, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο ψυχολογικά να σηκώσει κεφάλι στη συνέχεια και να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι τέλους, μολονότι θα έχει στην Τούμπα τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Μην ξεχνάμε ότι θα έχει και τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», εκεί όπου ο Ολυμπιακός σήμερα θα επιδιώξει να πάρει το διπλό και να συνεχίσει το εξαιρετικό σερί καλών εμφανίσεων και θετικών αποτελεσμάτων που έχει από τον επαναληπτικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκονται στη χειρότερη βαθμολογική θέση από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν να βρίσκονται και σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Για τους «ερυθρόλευκους» είναι μονόδρομος η νίκη επί του Άρη, καθώς αν πετάξουν βαθμούς απόψε στη Θεσσαλονίκη, τότε θα πάει στράφι το τρίποντο που πήραν με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Εννοείται ότι το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό που έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω του. Η δε ΑΕΚ δείχνει να δυσκολεύεται να πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Μετά τις δύο ψυχρολουσίες από ΠΑΟΚ (2-2) και Παναθηναϊκό (1-2), είχε δύο νικηφόρα ματς με τον Άρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά το διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» ήρθε με γκολ στα τελευταία λεπτά και δίχως να γοητεύσει με την εικόνα της. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την ΑΕΚ, θα έχει μία τεράστια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια και την ίδια στιγμή η «Ένωση» θα καταρρακωθεί! Αν κερδίσει η ΑΕΚ, τότε θα καλύψει τα αρνητικά αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν το ντέρμπι έρθει ισόπαλο, τότε κανένας δεν θα μείνει ευχαριστημένος.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

17:00 Λαμία - ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσιγιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Στάικος (Λάρισας)

Τέταρτος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Μεϊντάνας (Αχαϊας)

19:30 Άρης - Ολυμπιακός

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενίας)

Βοηθοί: Πράπροτνικ (Σλοβενίας), Κορντέζ (Σλοβενίας)

Τέταρτος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Γιουγκ (Σλοβενίας), Κόλλιας (Ηπείρου)

20:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Βιλί Ντελαζό (Γαλλίας)

Βοηθοί: Ερβάν (Γαλλίας), Φιλίπ (Γαλλίας)

Τέταρτος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

VAR: Καστρό (Γαλλίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΑΕΚ 72
  2. Παναθηναϊκός 71
  3. ΠΑΟΚ 67
  4. Ολυμπιακός 66
  5. Άρης 48
  6. Λαμία 34

*** ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο