Νάτχο: «Μπορούμε την νίκη, είμαστε καλύτεροι»

Ο Μπίμπαρς Νάτχο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports αναφέρθηκε για την σημερινή αναμέτρηση, τον τραυματισμό του αλλά και τους στόχους του.

Νάτχο: «Μπορούμε την νίκη, είμαστε καλύτεροι»

Ο Μπίμπαρς Νάτχο μίλησε στο novasports για την κατάσταση του μετά το χτύπημα που δέχθηκε την Πέμπτη κόντρα στην Ντουντελάνζ, για τα δεδομένα του σημερινού ντέρμπι αλλά και τους στόχους του.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που παραχώρησε ο μέσος του Ολυμπιακού.

Πως είναι η κατάστασή σου του τραυματισμού σου από το ματς με την Ντουντελάνζ;
«Καταρχήν θέλω να πω πως αισθάνομαι πολύ τυχερός, διότι αν το κτύπημα ήταν δύο εκατοστά πιο πάνω, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ευτυχώς, όμως, δεν έγινε έτσι. Είναι απλώς μία κλωτσιά, ένα κτύπημα. Θα είμαι έτοιμος για το ντέρμπι, φυσικά αν ο προπονητής με επιλέξει».


Τώρα είναι μπροστά σας ο Παναθηναϊκός. Τι εικόνα έχεις για το μεγάλο σας αντίπαλό στο πρωτάθλημα;
«Πραγματικά νομίζω πως το ντέρμπι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Δεν είναι όπως τα υπόλοιπα παιχνίδια και για το σύλλογο, αλλά και για τους φιλάθλους. Θα πρέπει εμείς να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτερη ομάδα. Μπορούμε να κερδίσουμε».

Η ιστορία έχει δείξει πως ανεξαρτήτως θέσης ή κατάστασης των δύο μεγάλων αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, τελικώς μπαίνουν στην ίδια αφετηρία διεκδικώντας τη νίκη.
«Το ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστό. Δεν παίζει ρόλο η θέση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες. Συμφωνώ μαζί σου. Μπορεί η μία ομάδα να βρίσκεται στην 1η θέση και η άλλη στη 10η, όμως επειδή η πίεση είναι πολύ μεγάλη και από τους συλλόγους, αλλά και από τους φιλάθλους, θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Πρέπει να ξέρεις κανείς πως παίζονται τα ντέρμπι».

Εκτός από συγκέντρωση στον τομέα της τακτικής, αυτά τα ματς χρειάζονται κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται;
«Έχουμε το πλεονέκτημα γιατί πιστεύω πως διαθέτουμε καλύτερη ομάδα. Αλλά αυτή τη χρονιά ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο, μάχεται, τρέχει πολύ. Νομίζω πως διαθέτουμε περισσότερη εμπειρία. Και χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημά μας».

Και ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Ο χρόνος λειτουργεί προς όφελός σας;
Είναι δύσκολο σε τρεις – τέσσερις μήνες να δημιουργήσεις μία νέα ομάδα με σχεδόν 20 νέους παίκτες. Χρειαζόμαστε χρόνο. Νομίζω πως μέρα με την μέρα, εβδομάδα με την βδομάδα, γινόμαστε καλύτεροι, γνωριζόμαστε όλο και καλύτερα μεταξύ μας. Φυσικά ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Αλλά στο ντέρμπι δεν μπορείς να ζητάς χρόνο. Δεν μπορεί να μιλάς για τίποτα άλλο, παρά μόνο για τη νίκη.

Μετά το ματς με τον Αρη, είδαμε πολλά θετικά σχόλια προς το πρόσωπό σου. Ακόμη και μαέστρο σε χαρακτήρισαν. Πως τα εισπράττεις όλα αυτά;
«Πάντα είναι πολύ θετικό να λαμβάνεις την αγάπη του κόσμου και τα θετικά σχόλια από την πλευρά των φιλάθλων. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όποτε χρησιμοποιήθηκα, είτε για 20 είτε για 30 λεπτά βοήθησα την ομάδα μου και που έκανα τη δουλειά μου σωστά. Βρίσκομαι εδώ για να κάνω πάντα την δουλειά μου. Θέλω πάντα να βοηθάω την ομάδα. Φυσικά θέλω να παίξω 90 λεπτά. Όμως, όσο χρόνο μου ζητάει ο προπονητής, θέλω να τον εκμεταλλεύομαι για να μπορώ να βοηθάω. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω πάντα. Για όσα λεπτά μου ζητήσει ο προπονητής μου. Και για το ντέρμπι ισχύει το ίδιο, θα βοηθήσω την ομάδα μου».

Τι ποδοσφαιρικό όνειρο θα ήθελες να πραγματοποιήσεις;
«Από το πρώτο λεπτό που ήρθα στον Ολυμπιακό, αισθάνομαι σα να παίζω εδώ πολλά χρόνια. Απολαμβάνω κάθε στιγμή. Και το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω έτσι. Φυσικά θέλω να πάρω τίτλους. Διότι ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τίτλους και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα».