Άρης - ΑΕΚ 1-2: Ο Άμραμπατ κράτησε την «Ένωση» πρώτη νικώντας τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη!

Η ΑΕΚ με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε τον Άρη - που είχε κορυφαίο τον Χουτεσιώτη (αντί του άρρωστου Κoυέστα) των 10 αποκρούσεων - με  2-1 στο «Βικελίδης» χάρη σε γκολ του Άμραμπατ στο 84' και παρέμεινε επικεφαλής της βαθμολογίας

Άρης - ΑΕΚ 1-2: Ο Άμραμπατ κράτησε την «Ένωση» πρώτη νικώντας τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη!

Τις νίκες της επί του Άρη στα πλέι οφ ζευγάρωσε η ΑΕΚ με 2-1 αλλά και με άγχος αφού χρειάστηκε να να κάνει ανατροπή!

Ήρωας των «κιτρινόμαυρων» που παρέμειναν επικεφαλής της βαθμολογίας (με ματς παραπάνω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) ο Νουρεντίν Άμραμπατ, που σκόραρε 6 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 νικώντας τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη που άρπαξε από τα... μαλλιά την ευκαιρία της απουσία του Κουέστα κάνοντας 10 αποκρούσεις σωτήριες!

Παρά το σοκ της απώλειας του Ισπανού κίπερ λόγω στομαχικών διαταραχών (κι υψηλού πυρετού) λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι με τον Φατόρε στα δεξιά της οπισθοφυλακής (αντί του Οντουμπάτζιο) βρέθηκαν αρχικά σε φάση άμυνας αλλά άντεξαν στην ορμητικότητα των φιλοξενούμενων, που δεν είχαν (πέραν των Λιβάι, Στάνκοβιτς και Μουκουντί) τους Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο και Πισάρο με προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Με άξονες τους Ελίασον και Άμραμπατ (παρότι προερχόταν από προβλήματα) οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν αλλά ο Χουτεσιώτης στην κορυφαία τους ευκαιρία απέκρουσε τρομερό διαγώνιο σουτ του Ελίασον (4').

Ωστόσο οι γηπέδούχοι «απάντησαν» με σουτ των Σαμάρα (4') και Μορόν (22') που έβγαλε ο Αθανασιάδης ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Μανού Γκαρθία αστόχησε στην επαναφορά.

Όμως ο γκολκίπερ της «Ένωσης» καθυστέρησε, λόγω διπλής κόντρας (σε Σιμάνσκι και Βίντα) σε νέο σουτ του Μορόν (38') και κατόπιν μελέτης του βίντεο από το VAR (καθότι ηλεκτρονικός έλεγχος γραμμής δεν υπήρχε) κρίθηκε ότι όλη η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και το σκορ άνοιξε.

Ήταν το 16ο γκολ του iσπανού στο πρωτάθλημα

To 1-0 ήταν σκορ ημίχρονο αλλά στην επανάληψη διατηρήθηκε μόλις 4 λεπτά. Ο Σιντιμπέ προ κενής εστίας μετά από πλασέ του Πόνσε προ του Χουτεσιώτη έπειτα από κάθετη του

Ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου πολιορκία με τον Χουτεσιώτη να κατεβάζει ρολά (σταμάτησε Βίντα, Τσούμπερ, Ελίασον κ.α.) και τη λύση να τη δίνει στους κιτρινόμαυρους στο 84' ο καλύτερος τους, που τιμώρησε λάθος διώξιμο του Ρόουζ σε γέμισμα του Πινέδα με βολίδα από το πέναλτι!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Άρης – ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Σκόρερς: 38’ Μoρόν - 49' Σιντιμπέ, 84' Άμραμπατ

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Φατόρε (6’), Βερστράτε (24’), Μοντόγια (40’), Ρόουζ (51’), Σαμόρα (67’), Ανσαριφάρντ (82') - Σιμάνσκι (36’), Άμραμπατ (75’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης – Φατόρε, Ροζ (90+3’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Μοντόγια – Βερστράτε (46’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77’ Ζιλ) – Παναγίδης, Μάνου Γκαρθία (64’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα – Μορόν (77’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Mατίας Αλμίδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ (82’ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Άμραμπατ (87’ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (71’ Αραούχο), Γιόνσον, Ελίασον (71’ Πινέδα) – Πόνσε, Τσούμπερ (82’ Λιούμπιτσιτς).