Το πλάνο του Μαρτίνς για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποια τα δύο πιθανά σενάρια. Από τη μία η ενδεκάδα του «Κλ. Βικελίδης» και από την άλλη ο Νάτχο που έχει βάλει… δύσκολα στον Πορτογάλο τεχνικό.

Το πλάνο του Μαρτίνς για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Είναι το τρίτο συνεχόμενο ματς που η ενδεκάδα που σκοπεύει να κατεβάσει ο Πέδρο Μαρτίνς εξελίσσεται σε ένα δυνατό σταυρόλεξο. Τόσο με τον Άρη, όσο και με την Ντουντελάνζ δεν είχε αποκαλύψει στο 100% τα πλάνα του. Άφηνε κάτι υπόνοιες. Πάνω – κάτω το ίδιο ισχύει και ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (11/11, 19.30).

Ο Πορτογάλος τεχνικός προφανώς και έχει αποφασίσει για τους έντεκα «εκλεκτούς», αλλά φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά από τους ποδοσφαιριστές του. Ίσως γιατί θέλει να τους έχει όλους στην «τσίτα»…

Η παρουσία του Νάτχο στην αποστολή έχει μπλέξει για τα καλά την κατάσταση, καθώς ο Ισραηλινός όχι μόνο φώναξε «παρών», αλλά έκανε τα πάντα το Σάββατο (10/11) για να δείξει στον Μαρτίνς ότι μπορεί να τον υπολογίζει ακόμη και για βασικό. Δεν ήθελε με τίποτα να χάσει το παιχνίδι και το απέδειξε στην πράξη.

Τα σενάρια λοιπόν που υπάρχουν είναι δύο: Το ένα έχει να κάνει ότι είτε θα πάει με την ενδεκάδα που παρέταξε πριν από έξι βράδια στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη (το πολύ-πολύ να μπει… σφήνα ο Καμαρά αντί του Γκιγιέρμε), είτε να δούμε τον Νάτχο σε ρόλο οργανωτή και τον Φορτούνη στα πλάγια (σ.σ. να κάτσει στον πάγκο ο Λάζαρος). Δεν φαίνεται να υπάρχει τρίτο σενάριο. Κι αυτό γιατί ο Μαρτίνς στα λίγα πράγματα που άφησε να εννοηθούν στην σαββατιάτικη προπόνηση, σαν να έδειξε ότι βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο σενάρια και πώς δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

Εν κατακλείδι…

Είτε θα πάει με Σα στα γκολπόστ, στην άμυνα τους Ομάρ (δεξιά), Βούκοβιτς, Σισέ και Κούτρη (αριστερά), στα χαφ τους Μπουχαλάκη – Γκιγιέρμε (Καμαρά) και τετράδα μπροστά τους Φορτούνη, Λάζαρο, Ποντένσε και Χασάν.

Είτε θα πάει με Σα στα γκολπόστ, στην άμυνα τους Ομάρ (δεξιά), Βούκοβιτς, Σισέ και Κούτρη (αριστερά), στα χαφ τους Μπουχαλάκη – Γκιγιέρμε (Καμαρά) και Νάτχο σε ρόλο οργανωτή και τριάδα μπροστά τους Φορτούνη – Ποντένσε στα πλάγια που θα συγκλίνουν προς τα μέσα αρκετά και τον Χασάν στην κορυφή.

Οι απαντήσεις θα δοθούν περίπου δύο ώρες πριν από τη σέντρα…