Τα δίδυμα για το ντέρμπι

Οι τρεις παίκτες που διεκδικούν τις δύο θέσεις στα χαφ του Ολυμπιακού. Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Πλεονεκτήματα και διαφορές.

Τα δίδυμα για το ντέρμπι

Με τον τραυματισμό του Νάτχο και την αμφιβολία για τη δυνατότητα απόλυτης ετοιμότητας του Ισραηλινού ώστε να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προκύπτει πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να επιλέξει για το αρχικό σχήμα δύο παίκτες εκ των Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιγιέρμε στις θέσεις των χαφ, πίσω από τον Φορτούνη. Αν και αυτή κατάσταση πιθανότατα θα υπήρχε, ακόμη και δίχως τον τραυματισμό του Νάτχο που συνήθως ο Πορτογάλος τεχνικός φέρνει από τον πάγκο για να του διορθώνει τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στους αγώνες της ομάδας.

Εάν η συζήτηση για τις επιλογές του Μαρτίνς γινόταν τον περασμένο μήνα δεν θα υπήρχε κανένας προβληματισμός. Θα ξέραμε σίγουρα ότι θα παίξουν ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά, το δίδυμο που «δέθηκε» στην προετοιμασία και χρησιμοποιήθηκε σε όλους τους προκριματικούς αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, άρχισε μαζί στο ματς με την Μπέτις μέχρι την αλλαγή τακτικής του Μπουχαλάκη στο 35΄επειδή είχε πάρει κάρτα, συνέχισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Μπουχαλάκης αντικατέστησε τον Τοροσίδη, μονιμοποιήθηκε ξανά στις αναμετρήσεις με ΠΑΣ, Αστέρα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ όπως και στην εκτός έδρας με την Ντουντελάνζ για την Ευρώπη, ενώ το είδαμε ξανά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα για τη Σούπερ Λίγκα. Ουσιαστικά δηλαδή μια ενδεκάδα αναμετρήσεων, γι΄αυτό το ζευγάρι που δείχνει να εμπιστεύεται με κλειστά μάτια ο προπονητής του Ολυμπιακού για ανασταλτική και δημιουργική δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Γκιγιέρμε μπήκε αργότερα στην εξίσωση και χρησιμοποιήθηκε μαζί με τον Νάτχο στο Σαν Σίρο, με τον Καμαρά στα ματς του πρωταθλήματος με ΑΕΚ και ΟΦΗ και για πρώτη φορά δίδυμο με τον Μπουχαλάκη στο παιχνίδι με τον Άρη πριν από μερικές ημέρες. Στο Κύπελλο έχει παίξει μία φορά με τον Ανδρούτσο και μία με τον Νάτχο.

Το θέμα με τον Γκιγιέρμε είναι ότι δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής και «δέσιμο» με τους άλλους δύο. Το πλεονέκτημα στην επιλογή Μπουχαλάκη-Καμαρά είναι η ομοιογένειά τους, συν ότι ο Αφρικανός και τα τρεξίματά του μπορεί να θεωρηθούν απαραίτητα για την αντιμετώπιση και την κυριαρχία έναντι των νεαρών παικτών του ΠΑΟ που έχουν αυτό το προτέρημα.

Από την άλλη, η λογική λέει ότι όταν ένα δίδυμο έχει παίξει στο προηγούμενο ματς που ήρθε μία δύσκολη και σημαντική εκτός έδρας νίκη, δύσκολα το αλλάζεις. Και το γεγονός ότι ο Γκιγιέρμε έμεινε εκτός αποστολής με την Ντουντελάνζ μεσοβδόμαδα, δείχνει απόφαση του Μαρτίνς να τον έχει ξεκούραστο και βασικό με τον ΠΑΟ.

Θα έχει ενδιαφέρον η τελική επιλογή του Πορτογάλου για ένα ζήτημα που - εκτός πιθανότητας των συνηθισμένων εκπλήξεων του Μαρτίνς - αποτελεί και το μοναδικό που δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ό,τι αφορά την ερυθρόλευκη ενδεκάδα στο ντέρμπι.