Ολυμπιακός: Η Super League μπορεί να περιμένει

Ωραίος ο ανταγωνισμός στη Super League και όσα έρχονται μέχρι το τέλος εντός και εκτός γηπέδων, μόνο που τώρα ο Ολυμπιακός έχει Ευρώπη. Και πρόκληση. Τα υπόλοιπα έπονται. 

Ολυμπιακός: Η Super League μπορεί να περιμένει

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόνο ένα ντέρμπι φέτος, έχει απώλειες που θα έπρεπε να είχε αποφύγει με πιο αδύναμες ομάδες, έχει αλλάξει τρεις προπονητές και διαμορφώσει το ρόστερ με πολλούς παίκτες. Κι όμως είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, διατηρώντας ασφαλώς το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να περάσει και έναν και δύο και τρεις. Παίζονται 18 βαθμοί ακόμη έως το τέλος του πρωταθλήματος. Απίθανο δεν είναι τίποτα και για κανέναν. Απίθανο ήταν να ανατραπεί στην Ευρώπη μια εντός έδρας ήττα με 1-4.

Τώρα υπάρχει μόνο Ευρώπη. Το ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό (όπως φυσικά και για τον ΠΑΟΚ) μπαίνει στην άκρη. Για δέκα μέρες. Τίποτα δεν είναι παραπάνω από τη μεγάλη πρόκληση της παρουσίας στην ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να φέρνει το μυαλό της ομάδας έστω και ελάχιστα έξω από αυτή την ιστορική ευκαιρία.

Τα ματς με την Φενέρμπαχτσε τα περιμένει όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού με τεράστια ανυπομονησία. Με λαχτάρα για κάτι που είναι δύσκολο να γίνει, αλλά προφανώς και μπορεί να γίνει. Το καλό είναι ότι πέραν της εμπειρίας που έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε μόνιμη βάση απέναντι σε τέτοιες πανίσχυρες ομάδες (και φυσικά ακόμη πιο ισχυρές από την τουρκική), ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα του από το ξεκίνημα της περιόδου. Παίζει καλά, πείθει, υπόσχεται, εγγυάται.

Η ομάδα έχει βάλει το ποδόσφαιρο πάνω απ' όλα, έχει έναν προπονητή με ατόφια ποδοσφαιρική ικανότητα να διαχειρίζεται το γκρουπ, βρίσκεται στα πάνω της και προσηλωμένη στο ίδιο το παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι αυτή η ομάδα θα δώσει τα πάντα για να τελειώσει εντυπωσιακά μια χρονιά που στη διαδρομή είχε φανεί να χάνεται. Υποχρέωση όλων είναι να τη στηρίξουν όπως το κάνουν, ο καθένας από το πόστο και τη θέση του, το τελευταίο διάστημα. Η ευρωπαϊκή φιλοδοξία και ο στόχος των επόμενων δέκα ημερών είναι ετούτη την ώρα πάνω απ' όλα. Για την ακρίβεια, τίποτε άλλο δεν υπάρχει...