Ολυμπιακός: Το κλειδί των ντέρμπι, ο Γιόβετιτς και ο Μεντιλίμπαρ

Ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου είναι ο Ολυμπιακός, ενώ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρήκε τον τρόπο για να πάρει πράγματα από τον Στέφαν Γιόβετιτς.

Ολυμπιακός: Το κλειδί των ντέρμπι, ο Γιόβετιτς και ο Μεντιλίμπαρ

Από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν ξανά οι μαθηματικές πράξεις. Το «αν» είναι το πιο σύνηθες που ακούει κανείς για το πώς θα μπορούσε να είναι τώρα η βαθμολογία της Super League και τι θα άλλαζε σε περίπτωση που δεν είχε μπει το γκολ του Ελίασον στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο Μεντιλίμπαρ για Γιόβετιτς, Φενέρμπαχτσε και Βαλβέρδε

Μέχρι το φινάλε αυτού του δραματικού πρωταθλήματος θα ακουστούν πολλά «αν» και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με αυτά, όμως, δεν γίνεται δουλειά και ούτε έρχονται τίτλοι. Αυτή τη στιγμή έχουν χωρέσει τέσσερις σε τέσσερις βαθμούς, αφού η απόσταση του πρώτου με τον τέταρτο είναι τέσσερις πόντοι κι ενώ απομένουν ακόμα έξι αγώνες. Δεν είναι υπερβολή πως όλα είναι ανοιχτά για τη μάχη του τίτλου.

Και ο Ολυμπιακός εκεί που τα έβαψε μαύρα μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τώρα είναι γερά μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Το τι θα γίνει στη συνέχεια είναι αδύνατο να το προβλέψει κανείς, διότι παρατηρούμε άπαντες πως έρχονται όλα τα αποτελέσματα.

Κριτική των παικτών: Τρομερός Γιόβετιτς στην Λαμία

Ο Ολυμπιακός αυτό που έχει να κάνει στο πρωτάθλημα είναι να κοιτάξει τη δουλειά του. Αντικειμενικά η υπόθεση τίτλος δεν είναι απλή για τους Πειραιώτες, διότι έχουν από πάνω τους τρεις, αλλά ακόμα κι έτσι πρέπει να πάρουν ντέρμπι αν θέλουν να ελπίζουν στο θαύμα και μέχρι στιγμής έχουν δείξει αδυναμία.

Όσον αφορά στον αγώνα με τη Λαμία δικαίως στέκονται όλοι στον Γιόβετιτς, αλλά κανείς μας δεν έχει ανακαλύψει την… Αμερική. Ο Μαυροβούνιος είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όμως το θέμα είναι να ξέρεις και να τον διαχειριστείς. Ο Μεντιλίμπαρ αυτό που έκανε ήταν να βάλει τον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή στη θέση του. Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να τον βλέπουμε να παίζει μόνος μπροστά και να παλεύει, να χάνεται και στο τέλος να φταίει κιόλας που δεν σκόραρε. Ο Βάσκος τον έχει βάλει σε ρόλο δημιουργού και ο Γιόβετιτς του δίνει πολλά μέσα στο παιχνίδι όπως και θα του δώσει κι άλλα στη συνέχεια.