ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Η κριτική των «κιτρινόμαυρων»

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε 2-0 του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο στην «OPAP Arena» και είδε τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ισοφάριση (2-2) στο ντέρμπι των «δικεφάλων».

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Η κριτική των «κιτρινόμαυρων»

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα της Super League, αφού παρότι προηγήθηκε 2-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην «OPAP Arena» είδε τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ισοφάριση (2-2) και να παίρνουν τον πόντο που τους διατήρησε στην «κεφαλή» της κατάταξης, με την «Ένωση» να παραμένει δεύτερη.

H κριτική των παικτών της ΑΕΚ που αγωνίστηκαν:

Αθανασιάδης 6

Δεν μπορούσε να κάνει κάτι στα δύο γκολ που δέχτηκε, αφού και στις δύο φάσεις προδόθηκε από την άμυνά του.

Ρότα 7

Είχε τρεξίματα στο παιχνίδι και μέχρι το 79’ που αγωνίστηκε πριν τον αντικαταστήσει ο Σιντιμπέ ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Βίντα 6

Αν και ήταν θετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εν τούτοις οι τοποθετήσεις του προς το τέλος του ματς δεν ήταν καλές και μοιραία κόστισαν στην ΑΕΚ.

Μουκουντί 6

Θετική η παρουσία του στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου, αλλά και αυτός προς το φινάλε υπέπεσε σε λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει τον πόντο.


Χατζισαφί 6

Στο πρώτο ημίχρονο είχε καλή παρουσία. Στο δεύτερο ωστόσο έκανε αρκετά λάθη και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του.

Σιμάνσκι 6

Δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για να φτάσει στα γκολ για να αποσοβήσει την ήττα.

Άμραμπατ 8

Ήταν από τους παίκτες της ΑΕΚ που διακρίθηκαν στο παιχνίδι, τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στην επίθεση με το γκολ που πέτυχε. Αποχώρησε από τον αγώνα στο 73ο λεπτό ως αλλαγή με τον Γιόνσον να περνάει στη θέση του.

Ελίασον 8

Ο Σουηδός δημιούργησε αρκετούς κινδύνους για την εστία του ΠΑΟΚ και άφησε καλές εντυπώσεις.

Πινέδα 8

Πολύ καλή η εμφάνισή του στο επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ και στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ του ΠΑΟΚ, ενώ είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ της «Ένωσης». Ο Μάνταλος πέρασε στη θέση του λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου (87’).

Γκατσίνοβιτς 8

Άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και είχε καλές τοποθετήσεις στην επίθεση, τόσο όταν κλήθηκε να αγωνιστεί πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, όσο και στα άκρα. Αντικαταστάθηκε στο 87’ από τον Πάολο Φερνάντες.

Λιβάι Γκαρσία 7

Είχε καλή παρουσία, παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Από το πρώτο ημίχρονο αντιμετώπιζε ενοχλήσεις, αλλά ακόμα κι έτσι συνέχισε κανονικά πριν αντικατασταθεί από τον Πόνσε.

Πόνσε 6

Αντικατέστησε τον Λιβάι Γκαρσία στο 46’ και στο διάστημα που αγωνίστηκε προσπάθησε όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία να φανεί απειλητικός προς την αντίπαλη εστία.

Γιόνσον 6

Μπήκε στο ματς στη θέση του Άμραμπατ στο 72’, αλλά δεν ικανοποίησε. Έκανε εύκολα λάθη και δεν μπόρεσε όσο έπρεπε στη μεσαία γραμμή να βοηθήσει ανασταλτικά την ομάδα του.

Σιντιμπέ 5

Αντικατέστησε τον Ρότα στο 79’ και απέτυχε να αποσοβήσει μαζί με τους συμπαίκτες του στην άμυνα τους κινδύνους για την εστία της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να δεχτεί η «Ένωση» και δεύτερο γκολ.

*Μάνταλος και Φερνάντες μπήκαν στο 86’ στο ματς και δεν μπορούν να αξιολογηθούν.