Έτσι θα παίξει και με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Τι μας έδειξαν τα παιχνίδια με Άρη και Ντουντελάνζ. Τα κοινά στοιχεία που έχουν και τι θέλει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στους «πράσινους».

Έτσι θα παίξει και με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς έχει γίνει από τον Ολυμπιακό. Οι νίκες με Άρη και Ντουντελάνζ ήταν σημαντικές και ήταν από τους βασικούς στόχους των «ερυθρόλευκων». Για να ολοκληρωθεί η δουλειά και να είναι πετυχημένη θα πρέπει να έρθει η νίκη και επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για το σημαντικότερο ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, το πραγματικό ντέρμπι στο οποίο κανένας δεν κοιτάζει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο ομάδες. Είναι ένα ματς εντελώς διαφορετικό από αυτό με τη Ντουντελάνζ. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές συνθήκες και απαιτήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο δεν πρόκειται να αλλάξει το σκεπτικό του. Όπως πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και όπως υποδέχτηκε τη Ντουντελάνζ έτσι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Και δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα στην ενδεκάδα, διότι εκεί είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης.

Η φιλοσοφία και η τακτική, όμως, θα είναι ίδια. Ο Ολυμπιακός στο ματς του Europa League μπήκε στο γήπεδο και έπιασε από τον… λαιμό την αντίπαλο του. Στο 6’ το σκορ είχε γίνει 1-0 και από ‘κει και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Το ίδιο και με τον Άρη με τη διαφορά ότι εκεί δεν έκανε γκολ τη μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα.

Στο 5’ ο Φορτούνης δεν σημάδεψε σωστά για να κάνει το 0-1 και ο Ολυμπιακός έχασε τρομερή ευκαιρία. Το ξεκίνημα του, όμως, ήταν επιθετικό και εκεί. Μία ομάδα που μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και ασκώντας πίεση από ψηλά. Τόσο ο Άρης όσο και η Ντουντελάνζ στο ξεκίνημα τα έχασαν από το πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς θέλει να συμβεί ακριβώς το ίδιο και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.