Οι… εργοστασιακές ρυθμίσεις

Ο Φατίχ Τερίμ άφησε στην άκρη τις «πονηριές», τα ρίσκα και τις υπερφίαλες ιδέες, πήγε με την πεπατημένη κόντρα στην ΑΕΚ και τα υπόλοιπα τα έκανε ο… Φώτης Ιωαννίδης

Οι… εργοστασιακές ρυθμίσεις

Το μεγάλο λάθος του Φατίχ Τερίμ στο ματς με τον ΠΑΟΚ με την επιλογή του να παίξει 4-4-2 έχοντας ουσιαστικά προβάρει τη συγκεκριμένη διάταξη μόλις για ένα τέταρτο της ώρας στην προπόνηση της Παρασκευής, φάνηκε στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο Τούρκος τεχνικός επέστρεψε την ομάδα του στις… εργοστασιακές της ρυθμίσεις ξεκινώντας την ενδεκάδα του με διάταξη 4-2-3-1, όπως ακριβώς ξέρει να παίζει. Όπως ακριβώς έχει μάθει από το καλοκαίρι να δουλεύει.

Ούτε ρίσκα, ούτε… τρέλες, ούτε «πονηριές» και να μην γνωρίζει ο ένας τι κάνει ο διπλανός του.

Παράλληλα ο Τερίμ, επειδή είχε «διαβάσει» πως ειδικά ο Μουκουντί στον ανοικτό χώρο και χωρίς τον δεύτερο στόπερ να τον επικουρεί, είχε προβλήματα είχε δώσει εντολή οι εξτρέμ να μην πηγαίνουν δίπλα στον Ιωαννίδη.

Με τον Μπακασέτα να πασάρει σωστά, τον Μπερνάρ ακροβολισμένο κοντά στη γραμμή για να τραβάει τον Ρότα πάνω του στο δεδομένο μαν του μαν, ο Φώτης βρήκε χώρο να… κάνει τα δικά του!

Αυτή τη στιγμή πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχοντας βελτιώσει την ατομική του τεχνική, την υποδοχή της μπάλας, το παιχνίδι με το σώμα, αλλά και τα «τελειώματά» του, ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί το «σημείο αναφοράς» στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού.

Παίζοντας με δύναμη και αυτοπεποίθηση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ υποχρέωσε τους αντιπάλους του ουκ ολίγες φορές να τον τραβάνε, να τον σπρώχνουν, να τον πετάνε κάτω τις περισσότερες μάλιστα φορές χωρίς να τιμωρούνται από τον άπειρο Πορτογάλο διαιτητή.

Και μετά το 2-1 ο Τερίμ επέστρεψε για τα… καλά στον παραδοσιακό τρόπο για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τρίτος στόπερ ο Αράο, πούλμαν μπροστά από τον Ντραγκόφσκι και πίεση από ψηλά. Η ΑΕΚ, που δεν έχει μάθει να παίζει σε κλειστούς χώρους, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και ο Παναθηναϊκός έμεινε… ζωντανός στο παιχνίδι του τίτλου.

Από εδώ και πέρα όμως; Λήξις συναγερμού; Όχι βέβαια. Διότι οι «πράσινοι» είναι ικανοί να χάσουν εντός έδρας από τη Λαμία! Τίποτε δεν έχει τελειώσει διότι ο Παναθηναϊκός απέχει πολύ ακόμα από την κορυφή και θα πρέπει να πάρει διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη για να έχει αξία η νίκη επί της ΑΕΚ.

Εκείνο συνεπώς που απαιτείται από τον Τερίμ και τους παίκτες του είναι σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα.

Αρχής γενομένης από την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μεν βλέψεις για τον τίτλο, αλλά έχει περηφάνια, εγωισμό και θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα στον έτερο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, πως στις 18 Μαΐου δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα….