O (κατά Μελισσανίδη) «Θεός»… αποκαθήλωσε την ΑΕΚ από την κορυφή!

Ο Αρόλντ Mουκουντί ήταν ο μοιραίος της ΑΕΚ στη δεύτερη της ήττα στην σεζόν με τα δύο λάθη του από τα οποία προήλθαν τα ισάριθμα γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είναι ο μόνος υπαίτιος που η «Ένωση» υπολείπεται πλέον του ΠΑΟΚ

O (κατά Μελισσανίδη) «Θεός»… αποκαθήλωσε την ΑΕΚ από την κορυφή!

Βρε πως τα φέρνει η ζωή… Την Κυριακή «Θεός» και την Τετάρτη… μοιραίος!

Για τον Αρόλντ Μουκουντί …χτυπά η καμπάνα, αφού ήταν στις… φωτογραφίες και των δύο τερμάτων του Παναθηναϊκού, με τα οποία οι «πράσινοι» επικράτησαν της ΑΕΚ για πρώτη φορά από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Καμερουνέζος που …αποθεώθηκε από τον Δημήτρη Mελισσανίδη -κατά την πανηγυρική είσοδο του στα αποδυτήρια της Ν. Φιλαδέλφειας μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό – με τη χαρακτηριστική φράση «Θεός είσαι ρε… Θεός!» τελικά όχι μόνο αποδείχθηκε, αναμενόμενα, …άνθρωπος (κι ως τέτοιος υπέπεσε σε λάθη που τον επηρέασαν και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης) αλλά ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ «αποκαθηλώθηκε» από την κορυφή της βαθμολογίας μετά τη δεύτερή ήττα της σεζόν, εντός συνόρων

Ταυτόχρονα ήταν η παρθενική της ήττα σε play off επί Αλμέιδα, αλλά και πρώτη από ιστορικό της αντίπαλο (Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) μετά από 17 ματς!

Πάντως θα είναι λάθος όλο το «ανάθεμα» να πάει στον Αφρικανό, που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει συνηθίσει σ’ αντιδράσεις ειδικά σαν αυτή του 2ου γκολ.

Θα είναι εξίσου μυωπική, όσο ήταν ότι πέρασε στο …ντούκου η κάκιστη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, που έμεινε ατιμώρητη λόγω της έλλειψης αποτελεσματικότητας των Πειραιωτών.

Αν στοιχημάτιζα, θα έβαζα τα λεφτά μου στο ότι ο Moυκουντί θα είναι βασικός με τον ΠΑΟΚ (παρότι είναι …σειρά του Κάλενς να παίξει, βάσει του ροτέισον των τριών αγώνων σε μια εβδομάδα), αφού ο Αλμέιδα αρέσκεται να στηρίζει τους παίκτες του και να μην τους «δείχνει» ως υπαίτιους.

Το πρόβλημα για τον Αργεντινό δεν είναι, όμως, μόνο ο Μουκουντί. Είναι, κυρίως, ότι για δεύτερο ματς αντίπαλος δεν …μάσησε (κατά το κοινώς λεγόμενο) από την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι η ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο ανταπεξήλθε, άλλα έβαλε περισσότερη στο πρώτο μέρος (με το σκορ στο 0-1) και την κέρδισε στο δικό της παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο με μαζική άμυνα διαχειρίστηκε το προβάδισμα του ψάχνοντας το 3ο γκολ

Όπως έψαξε η ΑΕΚ το 2ο με το σκορ στο 0-1 για το «νοκ άουτ».
Ο Tσούμπερ το είχε αλλά το απώλεσε, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Γκατσίνοβιτς για το 2-2. Δύο κομβικοί παίκτες που παίζουν κάτω από τα στάνταρ τους επηρεάζοντας τον συνολικό μέσο όρο.

Δεν είναι οι μόνοι αφού προβλήματα υπάρχουν και στα ακραία μπακ (ειδικά στη δημιουργία τους) αλλά και στον κεντρικό άξονα όπου το δίδυμο Γιόνσον – Σιμάνσκι, αίφνης, δεν ανταποκρίνεται.

Αυτή τη φορά ο πάγκος δεν έφερε τη λύση κι η δεύτερη ήττα της σεζόν δεν απεφεύχθη φέρνοντας την «Ένωση» με την πλάτη στον τοίχο στην …αετομαχία της Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια!