Παναθηναϊκός -ΑΕΚ 2-1: Ο Ιωαννίδης έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή (Highlights)

Ο Παναθηναϊκός έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Φώτη Ιωαννίδη ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και νίκησε την ΑΕΚ με 2-1

Παναθηναϊκός -ΑΕΚ 2-1: Ο Ιωαννίδης έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή (Highlights)

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας για κορυφαίο παίκτη του τον Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα της «Ένωσης», ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και με δύο γκολ που πέτυχε μέσα σε ένα δίλεπτο νίκησε την ΑΕΚ με 2-1. Βέβαια στην ανατροπή συνέβαλε και ο Μουκουντί ο οποίος με δύο δικά του λάθη πρόσφερε τα γκολ στους Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Η ΑΕΚ είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ντέρμπι, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και εκμεταλλευόμενος δύο λάθη του Μουκουντί κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 και να πάρει το τρίποντο με 2-1.

Στο 5’ ο Χουάνκαρ πήγε να αφήσει τη μπάλα να περάσει άουτ προ του Ελίασον, αυτή βρήκε στο πόδι του Ισπανού, ο Ελίασον την γύρισε πριν βγει άουτ προς τον Βίντα και αυτός με πλασέ νίκησε τον Ντραγκόφσκι και άνοιξε το σκορ για την «Ένωση». Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ιωαννίδης απέφυγε ωραία τον Βίντα από τα δεξιά, έστρωσε στον Μπερνάρ που ήρθε ως τρέιλερ, ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 25’ με την βοήθεια του VAR ακυρώθηκε γκολ του Μπακασέτα, γιατί στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Αράο. Το 1-1 σημειώθηκε στο 32’. Ο Φώτης Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Μουκουντί, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τη μπάλα. Παραλήπτης έγινε ο Αράο που έδωσε στον Μπακασέτα και αυτός με σουτ νίκησε τον τερματοφύλοκα των φιλοξενούμενων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιωαννίδης πίεσε τον Μουκουντί και του έκλεψε την μπάλα και στη συνέχεια την έσκαψε πάνω από τον Αθανασιάδη για να γράψει έτσι το τελικό 2-1.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 2-1

Διαιτητής: Κλαούντιο Περέιρα (Πορτογαλίας)

Γκολ: 32’ Μπακασέτας, 34’ Ιωαννίδης – 5’ Βίντα

Κόκκινη: -

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Tσέριν (88’ Βιλένα), Μπακασέτας (88’ Ρούμπεν), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Γιόνσον (69’ Άμπραμπατ), Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον, Μάνταλος (57’ Αραούχο), Γκαρσία (57’ Πόνσε).