ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1: Τρίποντο με ανατροπή ο «δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή 3-1 τη Λαμία στην Τούμπα και συνεχίζει τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη Super League πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ (7/4).

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1: Τρίποντο με ανατροπή ο «δικέφαλος»

Τη δεύτερη σερί του νίκη στη Super League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ και διατήρησε τις ελπίδες του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην κατηγορία. Ο «δικέφαλος του βορρά» κέρδισε με ανατροπή 3-1 τη Λαμία στην Τούμπα για την τρίτη αγωνιστική των playoff και με το τρίποντο αυτό αναπτέρωσε το ηθικό του ενόψει και του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί με αντίπαλο την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την επόμενη αγωνιστική (7/4).

Αντίθετα, οι «κυανόλευκοι» συνεχίζουν τον αγωνιστικό τους κατήφορο και γνώρισαν πλέον την έκτη συνεχόμενη ήττα τους στον θεσμό, ενώ συνεχίζουν να αγνοούν το τρίποντο από τα μέσα του περασμένου Φλεβάρη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ένα τραγικό λάθος του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στην Τούμπα (7') έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να ανοίξει το σκορ. Κεντζιόρα και Κοτάρσκι μπερδεύτηκαν στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ, έπειτα και από την λανθασμένη έξοδο του τελευταίου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ρουμπέν Μαρτίνεθ και αφού έκλεψε την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν τους «κυανόλευκους», οι οποίοι με τις κόντρα επιθέσεις φλέρταραν αρκετές φορές και με ένα δεύτερο γκολ, ώσπου στις καθυστερήσεις του 45λέπτου ήρθε τελικά η ισοφάριση του ΠΑΟΚ. Από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Μιχαηλίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Λαμίας και νίκησε τον Κοσέλεφ γράφοντας το 1-1. Ένα γκολ μάλιστα που ο σκόρερ αφιέρωσε (δείχνοντας τον ουρανό) στον πατέρα του, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τριπλή αλλαγή του ΠΑΟΚ, με την ελπίδα οι γηπεδούχοι να πετύχουν και την ανατροπή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν την αντίπαλό τους με την ελπίδα να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ και στο 70’ τελικά τα κατάφεραν. Ο Σβαμπ, λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, έπιασε το σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-1. Το τελικό 3-1 στο ματς διαμορφώθηκε στο 88’, όταν ο Κορνέζος ανέτρεψε τον Σαμάτα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, με τον Σβαμπ να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ 3-1

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σοάρες (46’ Μπάμπα), Μιχαηλίδης, Κετζιόρα, Βιεϊρίνια (81’ Σάστρε) – Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ) - Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (46’ Τάισον), Ζίβκοβιτς - Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ (4-3-3): Koσέλεφ - Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ – Νούνιες (46΄ Σαντάνα), Τζανδάρης (90’ Βασιλαντονώπουλος), Σλίβκα (78’ Μάλτσι) - Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88’ Τόσιτς), Τόσιο Λέικ (78’ Στάνκο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)