O Αθανασιάδης ήταν (μέχρι την Κυριακή στις 20.30) ο …Ρέτσος του σήμερα!

Το... ρόλερ κόστερ καριερών, που προκαλεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου (και πολύ περισσότερο μια σεζόν...) κατέστη φανερή το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που ο, μέχρι πρότινος μοιραίος, Αθανασιάδης έβαλε την... μπέρτα του ήρωα, αφήνοντας τον Ρέτσο στο «εδώλιο»!

O Αθανασιάδης ήταν (μέχρι την Κυριακή στις 20.30) ο …Ρέτσος του σήμερα!

«Ωχ...» ήταν η πιο επιεικής αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ, όχι μόνο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά κι όπου γης, μαθαίνοντας ότι η είδηση που είχε διαρρεύσει (δίχως να επιβεβαιώνεται, αρχικά, από την επίσημη ΠΑΕ) περί προβλήματος τραυματισμού του Τσίτσαν Στάνκοβιτς κι αντικατάσταση του από τον Γιώργο Αθανασιάδη, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ανταποκρινόταν στην αλήθεια.

Oι ακόμη πιο απαισιόδοξοι έβγαζαν …κομπιουτεράκια για να μετρήσουν τα γκολ που θα έγραφε το «κοντέρ»!

Μιάμιση ώρα αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι, πανηγύριζαν τη νίκη επί των «ερυθρόλευκων», ενώ το όνομα του Έλληνα γκολκίπερ -που είχε κρατήσει την ομάδα του όρθια, ώστε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να «χτυπήσει» ο Ελιάσον γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των «κιτρινόμαυρων»- γινόταν σύνθημα από ατις εκστασιασμένες κερκίδες του γηπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας!

Τις ίδιες κερκίδες που θυμόντουσαν με …τρόμο τι είχε συμβεί κι είχε να παίξει από τις 17 Γενάρη (για το Κύπελλο) ο Αθανασιάδης ενώ η τελευταία του εμφάνιση στο πρωτάθλημα ήταν …πέρσι (21/12)!

Τότε, στις Σέρρες ολοκλήρωσε ένα …γαϊτανάκι αγώνων όπου ήταν εκείνος που έδειχναν (όχι άδικα) τα ΜΜΕ κι οι φίλοι της «Ένωσης» ως κύριο υπαίτιο για το 2-2 με τον Πανσερραϊκό ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογα… κατηγορητήρια στο εντός έδρας ματς με την Μαρσέιγ, το εκτός έδρας ματς με τον Άγιαξ, κ.α.

Ο Έλληνας γκολκίπερ - που την προσεχή Κυριακή θα κλείσει τα 31 του χρόνια - δεν είχε πρόβλημα να …τσαλακωθεί και σε μια εκ βαθέων αποκάλυψη παραδέχθηκε τις δυσκολίες που πέρασε αυτό το διάστημα (όχι πρωτοφανείς, πάντως, για επαγγελματίες παίκτες) σημειώνοντας ότι άντεξε μόνο για χατήρι του γιου του και δεν τα παράτησε!

Εξ ου κι η αφιέρωση στον τζούνιορ Αθανασιάδη...

Τραγική ειρωνεία;

Στο ματς που κατάφερε ν’ αποδυθεί τον μανδύα του μοιραίου (φορώντας την μπέρτα του ήρωα…) τον φόρεσε ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Η κίνηση του ν’ αποφύγει ν’ ανατρέψει τον επελαύνοντα Ελίασον όχι μόνο ξανάνοιξε τη διαμάχη στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού για τις ικανότητες του, ή απενοχοποίησε τους συμπαίκτες του (που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Aθανασιάδη), αλλά επιβεβαίωσε ότι ο σημαντικότερος μυς ενός ποδοσφαιριστή είναι (εφόσον διατηρείται ισχυρό και «καθαρό») το μυαλό του!