Τροστ-Εκόνγκ: «Επιβίωνα στον αγώνα χάρη στα παυσίπονα»

Ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ μίλησε για τα όσα βίωσε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τον τραυματισμό του, ο οποίος τον έθεσε εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τροστ-Εκόνγκ: «Επιβίωνα στον αγώνα χάρη στα παυσίπονα»

Στην υπερπροσπάθεια που έκανε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής παρά τον τραυματισμό του αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της εθνικής Νιγηρίας έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης και αγωνίστηκε κανονικά παρά τους πόνους, ωστόσο το πρόβλημα που αποκόμισε με την θλάση τον άφησε πλέον εκτός δράσης για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

«Υπέφερα από τις μυϊκές ενοχλήσεις που αντιμετώπιζα, τις οποίες αισθάνθηκα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και πιστεύω ότι η κατάστασή μου επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Μπόρεσα να συνεχίσω να παίζω και όταν έκανα άλλη μια μαγνητική τομογραφία μετά το πρωτάθλημα, ανακαλύψαμε ότι πράγματι είχα πρόβλημα. Μετά το δεύτερο παιχνίδι δεν μπόρεσα να προπονηθώ κανονικά, αφού πονούσα διαρκώς. Απλώς προσπαθούσα να μειώσω το πρήξιμο με πάγο.

Έκανα προπόνηση για 30 λεπτά την ημέρα πριν από κάθε παιχνίδι και μετά επιβίωνα στον αγώνα χάρη στα παυσίπονα που έπαιρνα σε συνδυασμό με τη θέληση να αγωνιστώ. Όμως, την επόμενη μέρα από κάθε παιχνίδι έβλεπα πως δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω», είπε στο «CNN World Sports».