Κίνι: «Μεγάλη ώθηση για μας η πρόκριση επί της Μακάμπι, πρώτος στόχος το πρωτάθλημα»

Οι δηλώσεις του Κίνι στο Radio Marca για τη σεζόν του με τον Ολυμπιακό.

Κίνι: «Μεγάλη ώθηση για μας η πρόκριση επί της Μακάμπι, πρώτος στόχος το πρωτάθλημα»

Ο Κίνι μίλησε στο Radio Marca για τη σεζόν του με τον Ολυμπιακό και την αποχώρησή του από την Γρανάδα το περασμένο καλοκαίρι:

«Ήταν μια απογοήτευση η αποχώρηση μου από την Γρανάδα. Πέρασα 6 χρόνια εκεί και, μόλις κερδίσαμε την άνοδο στην Α΄ κατηγορία είχα την ελπίδα να συνεχίσω. Κι όταν ήρθε η ώρα (σ.σ. να φύγω), πληγώθηκα πολύ. Το καλοκαίρι, στο τέλος του Ιούνιου, βγήκαν κάποιες μεταγραφικές επιλογές, αλλά στις αρχές Ιουλίου επικοινώνησαν μαζί μου από τον Ολυμπιακό και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Η επιστροφή με τον Ντιέγκο (σ.σ. Μαρτίνεθ) και το προπονητικό του επιτελείο ήταν επίσης κάτι που ήθελα και σε ένα ιστορικό και μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, πήρα την απόφαση εύκολα».

Για την προσαρμογή του, σχολίασε σχετικά: «Η προσαρμογή πάει πολύ καλά. Πολλοί στην ομάδα μιλούσαν και μιλούν ισπανικά. Κανονικά επικοινωνούμε στα αγγλικά-τα ελληνικά είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το κλίμα είναι παρόμοιο. Είναι ακόμα η πρωτεύουσα μιας χώρας, άρα έχει τα πάντα και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Για τα συναισθήματα της πρόκρισης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Κίνι εξήγησε: «Η πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση ήταν τρομερή ώθηση για μας. Στις 6:00 το πρωί φτάσαμε στην Αθήνα και μας υποδέχτηκε πολύς κόσμος στο αεροδρόμιο, ήταν κάτι πραγματικά ωραίο».

Τέλος, για την ευρωπαϊκή πορεία και τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος εξήγησε: «Δεν έχουμε αυτή την απαίτηση, ούτε τη νιώθουμε. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, εκεί νιώθουμε την απαίτηση λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές συμμετοχές σε Champions και Europa League και ο κόσμος είναι πρόθυμος να βοηθήσει για κάτι σπουδαίο και με τον μέγιστο ενθουσιασμό, αλλά χωρίς την απαίτηση που μπορεί να έχουν άλλες ομάδες λόγω της ιστορίας τους».